Koit Toome: olen pettunud ajakirjanikes, mitte Eesti Laulu korraldajates

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Erakogu
«Eesti Laulul põrunud staarid vihased,» ilutses suurelt kolmapäevase Õhtulehe esikaanel. Kaanel olid rivis tumepunaste nägudega Koit Toome, Birgit Õigemeel, Jana Kask ja Merlyn Uusküla.

Koidu ja Birgiti esikaane piltide juurde oli veel lisatud: «Oleme pettunud!» ning Merka ja Jana nägude all seisis: «Miks žürii rahva eest otsustab?» Kõik kaanestaarid kinnitavad, et pole selliseid lauseid ajakirjanikule öelnud, ammugi nii mõelnud. 

Eriti nördinud on Õhtulehe tegijate peale laulja Koit Toome: «Ütlesin ju artiklis tegelikult, et olime natukene üllatunud. Kindlasti polnud me aga Eesti Laulu korraldajate peale vihased.»

«Arusaamatuks jääb seegi, miks esikaanele oli kistud minuga koos ka Birgit Õigemeel, kellelt Õhtuleht polnud kommentaari isegi küsinud. Nüüd jäi aga mulje nagu oleksin mina ka tema eest sapiselt arvamust avaldanud ning ta sellesse lolli valgusesse kiskunud. See on Birgiti suhtes ebaõiglane,» on Koit Õhtulehe käitumisest hämmingus. 

«Ma ei võtnud artiklis isegi konkreetset seisukohta, kas finaallaulude valimise süsteem on hea või mitte. Ütlesin, et raske on leida varianti, mis kõiki rahuldab ning et mul polnud aimugi kes seal žüriis olid.»

«Selge sõnaga sai öeldud ja see seisab must-valgel ka artiklis kirjas, et olime lihtsalt natuke üllatunud, et me finaali ei pääsenud ning et žürii otsus pani meid pisut imestama,» pajatab hiljuti Birgitiga koos singli üllitanud Koit.   

Samal seisukohal on ka Merka, kel enda sõnul polnud Eesti Laulu žüriile mingeid etteheiteid. «Ütlesin Õhtulehe reporterile, et mu ootused polnud ka seekord väga kõrged ning kui oleksin edasi pääsenud, oleksin pigem üllatunud olnud.»

«Imestama panigi see, et olin esikaanel lausega: «Miks žürii rahva eest otsustab?», kuigi  tegelikult polnud ma seda nii öelnud ja mõelnud. Täpsemalt  polnud ma rahul hääletussüsteemiga ja sellega, et eesti rahvale esitletakse vaid kümmet laulu, kui selle asemel võiks olla näiteks hoopis kolmkümmend laulu.»

«Õhtulehe esikaanel on jäetud minust, Koidust, Birgitist ja Janast mulje, kui vihastest põrujatest. Esikaane fotodel oli  meie portreedele isegi  punast värvi kõvasti juurde keeratud, mis on omamoodi päris naljakas,» naerab Merka.  

Kokkuvõttes on kõik Õhtulehele intervjuu andnud muusikud artikli sisuga küll rahul, kuid südamest solvunud Õhtulehe kaanel neile vägisi suhu topitud sõnadest ning äärmiselt inetutest piltidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles