Simpel Session - aasta võimsaim ekstreemspordifestival taas tulekul!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6.-7. veebruaril toimub Tallinnas Saku Suurhallis ekstreemspordifestival Simpel Session 10.
6.-7. veebruaril toimub Tallinnas Saku Suurhallis ekstreemspordifestival Simpel Session 10. Foto: Simpel Session
Üle Eesti on jõudnud müügile pääsmed 6.-7. veebruaril Tallinnas Saku Suurhallis toimuvale ekstreemspordifestivalile Simpel Session 10. Juba kümnendat aastat toimuv võistlus tähistab sünnipäeva seni tugevaima ja kuulsaima võistlejate nimistuga, tuues teiste seas kohale ka MTV rulastaari Ryan Sheckleri.

Festivali peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel saab Simpel Session 10 juubelivõistlus olema võistluse senise ajaloo vaieldamatu tähtsündmus.

«Kuigi osalejate taseme poolest on Simpel Session läbi kümne aasta suutnud ennast igal korral ületada, on sel korral oodata veelgi paremat sõitu ja nimekamaid võistlejaid,» rääkis Kalmre. Ta lisas, et kui BMXi poolest on Simpel Session juba mõnda aega maailma esivõistluste seas, siis sel korral saab ka rula kategoorias näha maailma tippstaare.


Simpel Session 10 juubelivõistluse esinumbriks on publiku jaoks kahtlemata noor USA rulaäss ja tuhandete ameerika teismeliste iidol Ryan Sheckler, kes on üle maailma tuntud eelkõige mitu hooaega MTVs jooksnud tõsielu-show «Life of Ryan» poolest.

Kalmre kinnitusel on Sheckleri kauaoodatud tulek Simpel Sessionile Euroopas harukordseks võimaluseks meediatähte oma ihusilmaga näha. «Peatselt alles 20-aastaseks saavat Shecklerit võib täna pidada ka üheks kõigi aegade edukaimaks võistlusrulatajaks, mistõttu on temalt teistele võistlejatele oodata väga tugevat konkurentsi,» märkis Kalmre.

 

Simpel Session 10 rulakategoorias annab võistlusele teiste seas värvi ka efektse imago ja originaalse sõidumaneeriga austraallasest rulahipi Richie Jackson. Oma auhinnatud oskusi tuleb Simpel Sessionile näitama näiteks ka 23-aastane rulatalent Austen Seaholm, kelle nimel on tänaseks mitmeid Dew Touri ja X-Gamesi kõrgeid kohti.

BMXi poolelt on kümnendale Simpel Sessionile tulemas peaaegu täiskoosseisus VANSi, Nike6.0, Etnies BMX ja Red Bulli parimatest võistlejatest koosnevad ülemaailmsed trikirattatiimid. Esmaklassilist BMX-rattasõitu näeb taas ka kahe eelmise Simpel Sessioni võitjalt Garrett Reynoldsilt ning kolme Sessioni hõbemedali omanikult Gary Youngilt

 

Peakorraldaja sõnul vääriksid väljatoodud sportlaste kõrval esiletõstmist enamik võistlejaid ning iga päevaga lisandub mõlemas võistluskategoorias mõni oma ala tugev esindaja. Kokku toob Simpel Session 10 Tallinnasse umbes 180 tippratturit ja -rulatajat 30 riigist, nende hulgas ka Eesti ja lähiriikide parimad.

Peale Euroopa ja USA parimate võistlejate saab näha ka rattureid-rulatajaid Mehhikost, Brasiiliast, Taist, Jaapanist ja Lõuna-Aafrikast. Kaks päeva vältav vaatemänguline mõõduvõtmine ja sütitav meeleolu lähevad õhtuti sujuvalt üle Simpel Sessioni meeletuteks sünnipäevapidustusteks.

 

Piletid Simpel Session 10 festivalile on juba müügil EMT esindustes üle Eesti. Eelmüügis maksab kahe päeva pass 350 krooni, Simpeli kliendid saavad pileti kätte aga vaid  250 krooniga. Festivalil kohapeal maksab kahe päeva pilet 395 krooni.

 

6.-7. veebruaril 2010 juba kümnendat toimumisaastat tähistav BMX- ja rulavõistlus Simpel Session leidis esmakordselt aset aastal 2000 Tartus. Aastatega on võistlus maailmas üha enam kuulsust kogunud ning kasvanud Euroopa suurimaks ning maailma üheks olulisemaks ekstreemspordiürituseks.

Simpel Sessioni puhul hinnatakse esmajoones võistluse omapärast kontseptsiooni, meeleolukat õhustikku ja võistlejate kõrget taset ning erakordset toimumiskohta, mis toob igal aastal kokku ekstreemsportlasi ja –huvilisi igast ilma otsast.

Viimastel aastatel on Simpel Sessionit iga kord kohapeal vaatamas käinud ligi 10 000 inimest, lisaks on veebiülekanded, telereportaažid ja fotolood võistlusest jõudnud välismeedia kaudu miljonite vaatajateni üle kogu maailma.


Rohkem infot ja värskemaid uudiseid leiab võistluse kodulehelt www.session.ee ja võistluse Facebooki lehelt www.facebook.com/simpelsession 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles