Amuuri tiiger tappis omaniku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
amuri tiiger
amuri tiiger Foto: AFP / Scanpix

Kanadas Ontarios Southwoldis tappis üks amuuri tiiger omaniku.

Politsei andmetel hukkus 66-aastane Norman Buwalda eile pärastlõunal, kui ta läks 295 kilogrammi kaaluvat tiigrit söötma, kirjutab news.com.au.

Pereliige leidis Buwalda elutu keha, mis oli tiigripuuris. Ta teatas juhtunust politseile.

«Pole teada, miks loom peremeest ründas. Samuti ei ole juhtumil tunnistajaid,» lausus Ontario provintsi politsei esindaja Troy Carlson.

Carlson lisas, et sündmuspaika uurinud politseinike kinnitusel oli tiiger väga erutatud ning käis oma puuris edasi-tagasi.  

Tiigri omanikul ei olnud looma söötma minnes kaitserõivastust seljas.

«Buwaldat tunti tema eksootiliste loomade tõttu. Varem oli tal kaks tiigrit,» lisas Carlson.

Buwaldal oli nende loomade pidamise luba ning ta müüs neid loomi ka loomaaedadele.

«Kummaline, et keegi tahab kodus selliseid loomi pidada, kuid dokumentide järgi on kõik korras. Ma ei oska öelda, kas tapjatiiger kaotab elu või mitte. Tiigrid ei ole koduloomad, vaid ikkagi metsikud kiskjad,» lausus politseinik.

Kinnitamata andmetel tekkis Kanada eksootiliste loomade omanike organisatsiooni juhil Buwaldal oma naabritega loomade pärast tüli. Naabrid andsid asja kohtusse ja nõudsid loomade minema saatmist.

Juhtumi uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles