Tom Cruise’i film Teisest maailmasõjast pälvib kriitikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise filmis «Valkyrie»
Tom Cruise filmis «Valkyrie» Foto: AFP / Scanpix

Näitleja Tom Cruise soovitab oma uue filmi «Valkyrie» kallal hambaid teritavatel kriitikutel kõigepealt linateose valmimine ära oodata ning alles seejärel arvustama hakata.

Cruise mängib filmis Teise maailmasõja kangelast kolonel Claus von Stauffenbergi, kes juhtis ebaõnnestunud katset mõrvata natsidiktaator Adolf Hitler, vahendab FemaleFirst.

Meediakära on «Valkyrie» võtteid saatnud algusest peale - nimelt ei õnnestunud filmigrupil hankida luba Saksamaa sõjaväeobjektide läheduses filmimiseks, kuna riigis ei tunnistata seaduslikuna Cruise’i religiooni, saientoloogiat.

Cruise, kes viibib parajasti Berliinis võtetel, pidas vajalikuks ka kriitikuid noomida. «Ütlen vaid seda, et hoidke oma kommentaarid ajaks, mil näete filmi,» ütles mees.

«Tahan positiivselt mõelda ja filmile keskenduda. Kannan sakslaste ees tohutut vastutust, kuna Stauffenbergi-sugune mees tähendab neile nii palju,» pihtis Cruise. «Ja ma tunnen vastutust ka selle mehe enda ees. Mida rohkem temast teada saan, seda suurem on mu austus ja imetlus tema suhtes.»

Paraku pole soojad tunded vastastikused: nimelt on von Stauffenbergi vanim poeg Berthold Cruise’i filmi avalikult laitnud.

«Ta peaks oma käed minu isast eemal hoidma,» pahandas sõjakangelase järeltulija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles