Ajuaneurüsmi saanud moslem ärkas koomast kristlasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibel
Piibel Foto: SCANPIX

Ajuaneurüsmi saanud moslem langes koomasse ning pärast koomast ärkamist oli temast saanud kristlane.

Süüria päritolu Karim Shamsi-Basha oli 1992. aastal koomas ühe kuu ning kui ta ärkas, algas tema 20 aasta pikkune teekond kristluse juurde, edastab Daily Mail.

Mehe neurokirurgide sõnul on maailmas väga vähe juhtumeid, kus ajuaneurüsmist täielikult toibutud on.

Shamsi-Basha kirjutas oma kogemusest ka raamatu «Paul and Me». Selles on juttu piiblist tuntud tegelasest Paulusest, kellest sai ristiusu järgija Damaskuses ning tema enda kogemustest.  

Shamsi-Basha kavas üles Süüria moslemiperekonnas, kuid pereliikmed olid teiste religioonide suhtes tolerantsed. Mehe lapsepõlves oli tal kristlasest sõber.

Süürlase kinnitusel oli ta teismelisena tõsiusklik moslem.

«Ma palvetasin viis korda päevas, minnes mošeesse juba enne päikesetõusu. Ma paastusin ramadani ajal,» meenutas mees.

Kui ta oli 18-aastane lahkus ta kodumaalt ning suundus USAsse Tennessee ülikooli õppima. Hiljem sai temast ajakirjandusfotograaf  ja ta töötas Alabamas Birminghamis kohaliku väljaande juures. Ta abiellus USAs ning perre sündis poeg.

1992. aastal kajastas ta tulekahju kohalikus kristlikus kirikus. Ta kukkus sündmuskohal ajuaneurüsmi tõttu kokku ning tal tekkis ajutine halvatus.

Pärast koomast ärkamist sai ta pikka aega teraapiat ning ta taastus täielikult. Ta ei tundnud enam islami vastu huvi ega pidanud end moslemiks.

Oma taastumise ajal mõtles ta aina enam kristlusele ning tal tekkis huvi piibli vastu. Mees lõpetas koraani lugemise ja hakkas hoopis süvenenult piiblit lugema. Ta loobus islami usust ning lasi end 1996. aastal ristida.

Kristlaseks hakkamise tõttu läks ta abielu lõhki, sellele järgnes isa surm ja kodutus.

Mees on veendunud, et tal aitas uuesti jalgadele tõusta just kristlus ja usk jumalasse. Samuti olevat isa enne surma teda ärgitanud, et ta leiaks endale selle religiooni, mis temale enim sobib.

Shamsi-Basha kinnitusel ei ole ta sünniperekonna moslemitest liikmed temast lahti öelnud.

Mehe õde elab ikka kodusõjast laastatud Süürias Damaskuses, ülejäänud pere Homsis.

«Tegelikult ei tea ma paljude pereliikmete saatuse kohta mitte midagi. Sõda kestab ikka edasi,» lausus moslemist kristlaseks saanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles