Palju õnne NASA, teid suletakse!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA logo
NASA logo Foto: Wikipedia.org

Kosmoseagentuur NASA sai eile 55-aastaseks, kuid ka seda USA riiklikku agentuuri ootab rahaliste vahendite puudumise tõttu ees enamiku töötajate sundpuhkusele saatmine.

Rahvusvahelises kosmosejaamas (ISS) olevad kuus astronauti jätkavad oma tavapärast tööd, seda teeb ka Hubble`i kosmoseteleskoop, 16 satelliiti ning seitse kosmose uurimisaparaati, edastab news.com.au.

Samas suletakse Maal enamik NASA allüksuseid. Selle organisatsiooni 18 520 töötajast jääb tööle vaid 549. Ülejäänud saadetakse palgata sundpuhkusele, lootes et sel ajal ei juhtu kosmoseaparaatidega mõnda suurt õnnetust.

Washingtonis NASA peakorteris oli üles pandud plakat «Palju õnne NASA, teid suletakse!»

Marsi kulgur Cursiosity seisatakse ning sel ajal ei kogu ta uut informatsiooni.

NASAs seiskuvad ka kõik väljatöötamisel olevad projektid.

NASA ei jäta siiski kosmoses olevaid astronaute saatuse hooleks, vaid hoolitseb nende eest edasi.

NASA finantsjuht Elizabeth Robinson kinnitas, et ISSi meeskonna töö jätkub ning selleks on vahendid olemas.

«NASA jälgib, kas ja kuidas mõjutab töötajate sundpuhkusele saatmine sealset tööd. Kui meeskond või alus on ohus, tuleb koheselt tegutseda,» teatas Robinson.

Uusi satelliite ei saa välja saata seni, kuni föderaalasutuste rahastamises kokkuleppele jõutakse. Seniste satelliidiprojektidega jätkatakse ning nende projektide eest vastutajad jätkavad tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles