Madeleine McCanni röövimises süüdistatu saab kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: AP / Scanpix

Möödunud aasta mais Portugalis Algarves kadunud briti tüdruku Madeleine McCanni juhtumis süüdistatud Robert Murat jõudis teda süüdi tembeldanud 11 ajalehega kahjutasu suhtes kokkuleppele.

Murati esindaja kinnitusel  jõuti kohtuvälisele kokkuleppele ning mees võib saada umbes 500 000 naela (11,5 miljonit krooni) kahjutasu, kirjutab BBC.

 

Lisaks esitatakse mehele ametlik vabandus.

 

Selle aasta aprillis teatasid Murati advokaadid Simons Muirhead & Burton, et 11 juhtivat Briti ajalehte plaanitakse laimu eest kohtusse kaevata.

Nimetatud ajalehtedeks olid The Sun, Daily Express, Sunday Express, Daily Star, Daily Mail, London Evening Standard, Metro, Daily Mirror, Sunday Mirror, News of the World and the Scotsman.

Pärast kolmeaastase Madeleine`i kadumist Praia de Luzi kuurordis, küsitles politsei 34-aastast Murati 11 päeva jooksul, enne kui temast sai peamine kahtlusalune.

Murati elukoht, mis asub tüdruku kadumiskohaks olnud üürivilla lähedal, otsiti läbi ja ta arvutid ning mitmed dokumendid konfiskeeriti.

Selle aasta märtsis jõudsid Madeleine McCanni vanemad Kate ja Garry McCann Express Newspapers gruppi kuuluvate ajalehtedega, mis süüdistasid neid nende tütre kadumises, samasugusele kokkuleppele.

Briti ajakirjandusguru Roy Greenslade`i arvates käitusid ajalehed Madeleine´i lugu kajastades vastutustundetult, ajades ainult lugejanumbreid ja kasumit taga.

Murat kaalub ka Portugali pressi kohtusse andmist.

Portugali seaduse kohaselt on isik niikaua kahtlusalune, kuni uurimine käib. Selle tõttu on nii Murat kui ka McCannid Portugalis siiani peamisteks kahtlusalusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles