Konkursile Eesti Laul 2010 saadeti 155 laulu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laul 2010
Eesti laul 2010 Foto: ETV

Konkursile Eesti Laul 2010 esitati täna kell 15 olnud tähtajaks eelmise aastaga võrreldes rohkem laule.


Telemaja Faehlmanni valvelauda saabus kandideerivate lugude demosalvestusi veel viimastel minutitelgi, teatab ERRi portaal. Teiste seas olid lauludega kohal ka Rolf Junior, Ewert Sundja, Marten Kuningas, Peeter Ross ja Vaiko Eplik.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet ütles, et kuigi ta ennustaski möödunud aastast aktiivsemat osavõttu, oli tänavune suur huvi konkursi vastu siiski üllatav.

«Rekordiline osavõtt kinnitab meile, et eelmisel aastal valitud suunamuutus meeldib muusikutele,» ütles Eesti Laulu produtsent Heidy Purga. «Usun, et osalejate hulgas on palju neid, kes aasta tagasi pidasid paremaks oodata, et näha, missuguseks konkurss kujuneb.»

Normeti hinnangul tõestas eelmine aasta, et žürii oli väga hästi komplekteeritud ja õiged laulud said välja valitud: «Ma loodan, et sel aastal läheb vähemalt sama hästi.»

Esmaspäeval, 11. jaanuaril tuleb žüriil kuulata ja hinnata 155 laulu, millest kümme võistleb finaalkontserdil. ETV saatest «Ringvaade» saab samal õhtul teada, millised laulud seekord edasi pääsevad. Eelmisel aastal valiti võistluslugusid 110 laulu hulgast.

Eesti Laul 2010, Eurovisiooni Eesti finaal, on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eesti finaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina. Piletid tulevad müüki esmaspäeva, 11. jaanuari hommikul kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles