Galerii: Reet Aus in Beximco kollektsiooni esitlus Disainiööl

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avati kaheksas Disainiöö ning sel puhul esitleti disainikollektsiooni Reet Aus in Beximco.

Reet Aus on väärtustava taaskasutuse põhimõtteid uuriv ning rakendav disainer, kes on tegelenud jätkusuutliku moeloominguga järjepidevalt aastast 2007. Tänaseks on ta viinud jätkusuutliku rõivadisaini kontseptsiooni hoopis uuele tasemele.

Juhus koputas uksele, kui disainer oli dokumentaalfilmi jaoks uurimusretkel ning otsis Euroopas müüdavate teksapükste päritolu. Teekond viis Beximcosse, kus Bangladeshi suurim tekstiili- ja rõivatootja võttis Reet Ausi ning tema meeskonna lahkelt vastu, et alustada katsetusi ökoloogiliste tehnikate rakendamiseks masstööstuses. Nüüd, peale aastast koostööd, on kontseptsioon end tõestanud ning näidanud häid tulemusi.

Tänaseks on Reet Ausi meeskond jõudnud järeldustele, et Beximco suuremate rõivabrändide tootmistsüklis on võimalik rakendada jätkusuutliku disaini ja toomise tehnikaid. Samas võimaldavad ökoloogilised meetodid luua eksklusiivseid rõivaseeriaid nagu näiteks Ausi esitletud kevad/suvi 2014 kollektsioon, mida võis näha juba suve alguses Berliinis Green Showroom’i moemessil kõrvuti luksusbrändidega. Kollektsioon sisaldab smart casual naiste- meeste rõivaid, kus kasutatud käsitöö-detaile ning põnevaid kangastekombinatsioone. Riiete küljest leiab sedeli koos kalkulatsiooniga antud rõivaeseme tootmise loodusmõjude kohta. Iga rõivaese antud kollektsioonis säästab säästab keskmiselt 4500 liitrit/78 protsenti vett ning toodab 2273g/86 protsenti vähem CO2 emissiooni kui uue toote valmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles