ELU PIDU: Elu24 Martini 150. juubelil!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Martini tähistas oma 150. juubelit suurejoonelise sünnipäevagalaga läinud nädalal Itaalias, Como järve ääres asuvas villas ja eksklusiivsele peole oli palutud ka Elu24.

Ligi 600 valitud külalist üle maailma kogunesid lummava Como järve ääres Erba villas, millest mitte väga kaugel elab ka kuulus filmivõlur George Clooney. Sissejuhatuseks kilomeetritepikkusena näiv punane vaip, mida ääristasid üheksa miljonit naela maksvad võidusõiduautod, kogunes rahvas nautima külluslikku jooki selle kõige erinevamates variatsioonides.

Toonitades, et kogu maailmas on prosecco uus šampanja, kõlisesid kokku kõige kirkamalt just mõnusalt kuiva kihisevaga täidetud pokaalid. Teiste seas oli glamuuripeol supermodell ja näitleja Rosie Huntington-Whiteley, laulja Lily Allen, kes oli ka peo üheks peaesinejaks, Eestist olid kutsutute hulgas Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi ja firma müügidirektor Ragnar Kits, samuti Kroonika peatoimetaja Krista Lensin.

Pidu, atmosfäär, eranditult kaunid külalised kandsid Martini filosoofiat „Õnn on elustiil!“ („Luck Is An Attitude!“) ning ühes peo VIP-külalistega olid Eestist peole kutsutud ka Martini Facebooki kampaania „Loo oma õnnevalem“ võitja Piret koos oma abikaasa Meigoga.

Martini tõi oma särava juubeliaasta puhul turule ka kaks uut valmiskokteili Martini Royale Bianco ja Martini Royale Rosato. Mõlemat Euroopa kõrgaadlike maitsetraditsioonide kohaselt valmistatud kokteili on soovitatav juua jahutatult ja serveerida jääga.

 Martini 150

Martini Royale nimi on inspireeritud Martini ajaloolistest sidemetest Euroopa kõrgaadliga. Põhja-Itaaliast pärit kõrgklassi seas armastatud ja populaarset jooki valmistati varem vermutist või bitterist, mida segati vahuveiniga, kuid kui 1863. aastal loodi Martini, siis hakati seda valmistama Martinist. Savoy hertsogkond andis 1893. aastal Martinile loa panna oma etiketile kuninglik vapp, lisaks anti Martinile ka luba kasutada Hispaania ja Portugali vappi. Neid kolme vappi esitleb Martini tänini uhkusega oma vahuveinidel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles