Kuidas inimkond Facebooki kaudu ühendatud on

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas inimkond Facebooki kaudu ühendatud on
Kuidas inimkond Facebooki kaudu ühendatud on Foto: SCANPIX

Facebook avaldas maailma kaardi, kus on ära toodud, kuidas see sotsiaalvõrgustik inimesi ühendab.

Saamsugune kaart anti välja ka 2010. aastal, kuid siis oli ühendusi vähem, 2013. aasta kaardil on rohkem, edastab Daily Mail.

Selle aasta kaardil on näha, et Facebooki kasutajate arv on kasvanud eelkõige Aafrikas, Lõuna-Ameerikas ja Indias. Kasutajaid on nüüd 23 protsendi võrra varasemast rohkem.

Samas on seal ka «must auk», mis on Hiina. Hiina valitsus blokeeris sotsiaalmeedia kasutamise ettekäändel, et Facebook koos Twitteri ja Youtube´iga aitas kaas 2009. aasta Urumqi mässule. Siis hukkus 140 inimest.

Facebooki asemel kasutavad hiinlased oma sotsiaalmeedia lehekülgi Weibot, Weixini ja Renreni.

Varem oli ka Aafrika mõnevõrra Facebooki «must auk», kuid nüüd on olukord muutunud. Aafrikas on sotsiaalmeedia kasutajaid enim rahvarohketest rannaäärsetel aladel ning lõunaosas. Aafrika keskosa oli sellest puutumata, kuid nüüd on Facebook hakanud ka sinna jõudma.

Facebooki jaoks on mõistatuslik piirkond ka Venemaa. Ka sela teeb valitsus sotsiaalmeedia kasutamisele piiranguid. Venelaste seas on Facebookist populaarsem nende oma sotsiaalmeedia Vkontakte.

Kui Facebooki enamik «pimedaid alasid» on jäänud mõnevõrra muutumatuks, siis India on üks neid paiku, kus Facebooki kasutajaid aina juurde tuleb.

Ka Brasiilia on selline paik, kuid seal on Facebooki kõrval pead tõstmas ka Google´i Orkut.

Facebooki esindajate sõnul näitab kaart, et sotsiaalmeedia kaudu on suur osa maailma rahvastikust omavahel ühenduses ning suhtlejate arv aina kasvab.

Facebookil on 1,11 miljardit aktiivset kasutajat. 2012. aasta seisuga on maakera hinnanguline rahvaarv 7, 042 miljardit.

Kaarti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles