Šotimaa Rosslyni kabel on ühenduslüli ufode ja templirüütlite vahel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosslyni kabel
Rosslyni kabel Foto: Wikipedia.org

USA TruTV on leidnud huvitava nüansi Šotimaalt – niinimetatud Falkirki kolmnurga.

Ameeriklaste arvates on omavahel seotud Šotimaa Rosslyni kabel, ufod ja templirüütlid.

Šotimaal Lothianis on Falkirki kolmnurgaks nimetatud ala, kus nähakse maailma keskmisega võrreldes märgatavalt rohkem tundmatuid lendavaid objekte.

Šotimaal nähtud ufodest enamik on nähtud just seal.

Falkirki kolmnurk ulatub Stirlingist Šotimaa pealinna Edinburghi. Selle kolmnurga keskkohta jääb Rosslyni küla ning seal asuv samanimeline kabel.

See kabel on maailmakuulus oma «roheliste mehikeste» kujude poolest. Neid kujusid on 110 ning neid on kujutatud enamasti suu lahti.

Seda sünget kabelit ei ole vaid menukirjanik Dan Brown oma raamatus seostanud kunagise mõjuvõimsa templirüütlitega vennaskonnaga.

Templirüütlite Ordu loodi varasel keskajal Jeruusalemmas kaitsmaks Pühale maale palverännakule läinuid. Legendi kohaselt rajasid selle ordu sõdurmungad oma peakorteri legendaarse kuningas Salomoni templi varemetele.

Templirüütlite Ordu muutus Euroopas väga võimsaks. 14. sajandil pidasid mitmed valitsejad seda ordut enda võimule liiga otlikuks ning see hävitati.

Ordu asutati Palestiinas Jeruusalemmas 1119. aastal ning selle tegevus peatati reedel, 13. oktoobril 1307 Prantsuse kuninga Philippe Ilusa käsul. Templiordu saadeti 1312. aastal paavsti otsusega laiali. Ordut juhtis kokku 23 suurmeistrit.

Viimane neist Jacques de Molay põletati 18. märtsil 1314 Pariisis tuleriidal.

Legend pajatab, et kuigi suur osa templirüütlitest hävitati füüsiliselt, pääses osa neist põgenema ning nad leidsid varju Šotimaal. Nad mängisid tähtsat rolli ka Vabamüürlaste ühingu sünnis.

Briti David Icke`i teooria järgi on just templirüütlite järeltulijad ja vabamüürlased need, kes määravad nüüdisajal maailma majandust, poliitikat ning ka börsikursse.

Samuti on väidetud, et Rosslyni kabeli arhitektuur meenutab mõnevõrra kuningas Salomoni templi oma.

Falkirki kolmnurgas on enim ufosid nähtud 6000 elanikuga Bonnybridge`i külas. Ufode nägemise buum sai alguse 1992. aastal, kui kohalik elanik James Walker nägi taevas kummalist valgust.

Siis hakkasid kohalikud aina enam nägema tundmatuid lendavaid ja eredalt valgustatud objekte.

Skeptikute arvates olid need Briti kuninglike õhujõudude lennukid, kes tegid pimedal ajal treeninglende.

Väga hästi on dokumenteeritud Sloggeti perekonna poolt nähtu. Pereliikmete sõnul nägid nad sinist valgust ning maja suurust ufot, mis laskus küla lähedale nõmmele.

Pere sõnul saabus koos suure alusega veel mitu väiksemat. Nad hakkasid kartma, istusid autosse ja põgenesid oma kodust.

Samuti liigub Falkirki kolmnurgas kuuldusi nagu oleks humanoidid röövinud Bonnybridge`i elanikke. Samas kinnitab piirkonna politsei, et kadumisjuhtumeid on olnud vähe ning needki on lahendatud.

Sellegi poolest jätkavad vandenõuteoreetikud kablei, ufode ja templirüütlite seose otsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles