Maailma kalleim virtuaalkinnisvara maksis 3,6 miljonit krooni

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas. Foto: AFP / Scanpix

Kinnisvarahinnad on taas tõusma hakanud, vähemalt virtuaalmaailmas.


Firma nimega First Planet Company arendab võrgupõhist rollimängu

Planet Calypso

, vahendab portaal Luxist. Keegi Erik Novak (tuntud ka kui Buzz Erik Lightyear) ostis endale tükikese mänguruumi, planeet calypso ümber tiirleva

Crystal Palace kosmosejaama

. Erik maksis virtuaalruumi eest 330 000 dollarit ehk peaaegu 3,6 miljonit krooni.

Novak ütles, et mäng muutis tema elu, isegi niivõrd, et ta tutvus selle kaudu oma «elu armastusega». Mees on üsna kindel, et tegu oli aruka otsusega ja ühel päeval võib ta kinnisvara taas rahaks teha. «Planeet Calypso on üks vähestest kindlatest investeeringutest praguses majandusseisus,» rääkis Novak.

Niinimetatud Kristallpaleesse on kogutud erinevaid elukaid ja kogenud (mängu)jahimehed käivad Kristallpalees neile jahti pidamas. Nüüd hakkab kosmosejaama opereerima Novak, muuhulgas võib ta teistelt mängijatelt selle kasutamise eest (virtuaal)raha küsida.

See pole Calypso-mängus esimene selline kinnisvaratehing. 2005. aastal ostis kasutaja Jon «Neverdie» Jacobs 100 000 dollari eest samalaadi kinnisvara, nimetas selle Club Neverdie'ks ja teenib nüüd raha teistele mänguritele kaevandamis- ja jahipidamisõigusi müües.

Calypso universumis kehtib mänguraha PED, mida võib USA dollaritega vahetada fikseeritud kursiga 1:10. Mängusiseste objektitde hinnad kujunevad vastavalt kasutajate nõudmistele. Mängimine ise on tasuta, aga vähegi tõsisemate ettevõtmiste jaoks on vaja asju, mis da saab hankida päris raha eest. Hiljuti sai mängukompanii Rootsi finantsjärelvalvelt litsentsi reaalse panga asutamiseks, mis ühendaks virtuaal- ja pärisrahanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles