Jüri Nael: tantsimine on nagu korteriost, õige stiili leidmiseks tuleb ise territooriumil ringi jalutada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Nael
Jüri Nael Foto: Francesco Antonio de Caprariis

Koreograaf Jüri Nael on viimastel aastatel palju Tallinna ja Londoni vahet sõelunud. Maineka Inglise Kuningliku Draamakunsti Akadeemia õppejõud ning Londoni Ülikooli doktorant on otsustanud oma panuse anda ka oktoobris avatavale DanceActCollege õppetööle, õpetades seal tantsukompositsiooni.

Kuid tantsima ei pea ainult professionaalid.  Naela  arvates tuleb kõigil, kel on soovi tantsida, olla julge ja proovida erinevaid tantsustiile ning leida see õige, mis sulle positiivset energiat  annab ja pimedatel sügisõhtutel meele rõõmsaks teeb.

Õige stiili leidmiseks on Naelal lihtne õpetus: «Mina leian, et tantsimise puhul on kõige olulisem kriteerium see, et tantsust tuleb tunda mõnu. Ükskõik, mis stiil see siis ka ei oleks, aga endal peab olema lõbus. Ei tasu välja teha teiste arvamusest, vaid ise proovida erinevaid stiile. Sa võid ju kodus mõelda, et nabatants on üks veider tants, aga järele proovides mõtled, pühamüristus, kui lõbus see on. Tantsimine nagu korteriost, õige stiili leidmiseks tuleb territooriumil ise ringi jalutada».

Oktoobris alustab oma tegevust uus tantsukool DanceActCollege, mille sisseastumiskatsed on juba sellel reedel 27. septembril.

Naela soovitus kõigile kahtlejatele on lihtsalt kohale tulla ja ennast proovile panna.

«Kuna DanceActCollege pakub laiapõhjalist tantsuõpet, mis sisaldab ka väga erinevaid tantsustiile, siis ei tasuks sellest ära kohkuda, isegi kui mõni stiil võõras on. Kool ongi selleks, et õppida ja keegi ei eelda katsetel, et sisseastujad kõikide stiilidega sina peal on. Oluline on välja näidata oma tahet, potentsiaali ning seda, et sa oled kehaliselt valmis tantsijaks saama. Lisaks on vaja ka tugevat enesedistsipliini, kuna tegemist on ikkagi kooliga, mitte harrastusklubiga. Kui sa omale kohustuse võtad, siis tuleb kaheaastane programm lõpuni teha. Mitte nii, et täna lähen tantsukooli ja homme valin hoopis kokandustunni. Kooli tuleb suhtuda kohusetundega,» selgitab Jüri Nael.

Tavaliselt on tantsijad väga heas füüsilises vormis. Jüri Nael paljastas, millised on tema igapäevased toitumisharjumused.  

«Ma pean tunnistama, et nagu üleüldiselt elus ei pea ma ka toitumise puhul kinni normidest. Ma olen teadlik ,millised on tervislikud toitumisviisid ja millised on ebatervislikud, aga otsuste tegemisel kuulan ma oma keha. Kui mul on isu hamburgeri järele, siis ma ka söön seda, samas võin ma järgmisel päeval mõnuga kapsast ja porgandit krõmpsutada. Ei tasu ennast rangelt piirata vaid kuulata oma keha,» soovitas Nael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles