Puhkusel olev Briti sõdur päästis Nairobi ostukeskuses sadu inimesi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusel olev Briti sõdur päästis Nairobi ostukeskuses sadu inimesi
Puhkusel olev Briti sõdur päästis Nairobi ostukeskuses sadu inimesi Foto: SCANPIX

Suurbritannia armee eriüksuse sõdur, kes on Kenyas puhkusel, päästis Nairobis ostukeskuses terroristide eest sadu inimesi.

Mehel oli enda ja teiste kaitseks vaid revolver, edastab news.com.au.

Sõdur oli Westgate`i ostukeskuse kohvikus koos kohaliku sõbraga kohvi joomas, kui sinna tungis 10 – 15 liikmest koosnenud terroristide grupp.

Mees jäi fotograafidele esmalt silma, kui ta kahte naist ostukeskusest välja aitas. Siis läks ta tagasi ning hakkas terroristide suunas tulistama.

«See, mida ta tegi, oli kangelaslik. Ta läks ostukeskusesse veel elusid päästma ja ta käis nii umbes 12 korda ning päästis vist 100 inimest. Minna tagasi teades, milline on olukord sees, see oli kangelastegu,» lausus sõduri sõber.

Briti sõdurid treenivad tihti Kenyas raskes džunglikeskkonnas.

Kenya võimuesindajate sõnul on kõik pantvangid nüüdseks vabastatud, kuid sõjaväe eriüksus peab ikka veel lahingut mõne ostukeskusesse peitunud terroristiga.

Täna varahommikul kohaliku aja järgi teatati, et ründajate seas hukkus ka üks valgenahaline naine.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel võis see naine olla Londoni metroos 2005. aasta juulis pommirünnaku korraldanud Jermaine Lindsay lesk Samantha Lewthwaite.

Kenya välisministeeriumi teatel osales ostukeskuse ründamises vähemalt kaks või kolm ameeriklast ja üks britt, kelleks oli naine.

29-aastast nelja lapse ema Lewthwaite`i tuntakse kui Valget Leske. Väidetavalt on ta Somaalia islamistliku terroriorganisatsiooni al-Shabaabi juhtfiguur.

Al-Shabaab võttis Nairobi ostukeskuse rünnaku omaks, kuid eitas, et selles oleks osalenud välismaalasi.

Kenya siseministeeriumi andmetel on al-Shabaabi 10 – 15 võitlejast kolm hukkunud.  

Kenya armee sõdurid käivad ostukeskust ruum ruumi ja korrus korruse haaval läbi, et tabada ülejäänud terroriste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles