Kuressaare linnateatri uus lavastus lahkab vaesust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnateater.
Kuressaare linnateater. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval, 9. märtsil Kuressaare Linnateatri suures saalis esietendunud eesti autori Tim Jansoni kirjutatud teatritükki „Kartulimoos ehk Chelsea Win" iseloomustavad vaesus, armastus, unistused, jalgpall, mängurlus, vastutustunne ja palju kartuleid, kirjutas

Oma Saar

.


"Milline neist märksõnadest ettepoole trügib ja milline suisa välja kukub, see jäägu juba lavastaja ja näitetrupi otsustada," ütles näidendi autor Tim Janson, kes töötab maaklerina Tallinna kinnisvarafirmas Tipoliin.

Näidend ise on küll algupärand, ent tellimustöö autori sõnul siiski mitte. "Eks kui kirjutad, siis ikka loodad, et kunagi mõni teater selle teksti ka üles leiab, aga et Kuressaare linnateater selle nii kiiresti leidis, oli mulle üllatus, panin ju punkti näidendile alles kevadel," rääkis autor, kelle esimene katsetus näitekirjanduse valdkonnas - näidend "Ühes Eesti teises linnas" - etendus 2008. aasta suvel Viljandi Ugalas.

Enne seda on ta kirjutanud televisiooni jaoks: pikka aega teksti lastesaatele "Tibu ja Jäpe" ning on pannud käe külge ka kunagistele nalja- ja sketšisaadetele "Rutikud" ja "Doo-Nau".

Sel kuul mängib teater oma uudistükki veel kolmapäeval,  10., reedel, 12. ja teisipäeval 23. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles