Lennufirma saadab vanur-stjuardessid pensionile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunile välimusele ja noorusele panevad rõhku ka teised lennufirmad, sel pildil naeratavad tailannade kolleegid Ryanairist.
Kaunile välimusele ja noorusele panevad rõhku ka teised lennufirmad, sel pildil naeratavad tailannade kolleegid Ryanairist. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Tai lennukompanii Thai Airways on võtnud plaani korraga nii kokku hoida kui ka ettevõtte atraktiivsust tõsta.


Bangkok Post kirjutab, et lennufirma pakub üle 45-aastastele stjuardessidele nn kuldset käepigistust. Töölt lahkumise eest ollakse nõus töötajale maksma kuni 30 kuupalka, vahendab Bild.

Esialgu on nimetatud pakkumine vabatahtlik ning kehtib vaid ettevõtte kaheksasajale üle 45-aastasele naistöötajale, meessoost pardateenistujad samasugust võimalust kasutada ei saa.

Ettevõtte juhi sõnul parandaks nooremate stjuardesside kasutamine lennuliini imidžit ning oleks ka odavam, sest äsja tööle asunud noored naised teenivad vaid kolmandiku sellest palgast, mida saavad nende küpsemas eas sookaaslased praegu.

Praegu on lennukompanii stjuardesside keskmiseks vanuseks 35 kuni 38 aastat, samas kui ühel konkurendil, Thai AirAsial jääb keskmine vanus 28 ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles