«Eesti laulu» tähtaeg läheb kohe umbe

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laul 2010
Eesti laul 2010 Foto: ETV

Viimane võimalus esitada oma teos konkursile «Eesti laul 2010» on neljapäeval, 7. jaanuaril kell 15.00.


Konkursi võitja saab sõita Eurovisioonile Eestit esindama. Võistluslaulu salvestust oodatakse telemajja kvaliteetsel helikandjal, salvestisele tuleb lisada laulusõnad, autorite ja esitajate nimed ning allkirjastatud kinnitus, et laulu sõnu ega muusikat ei ole avalikustatud enne 2009. aasta 1. oktoobrit.

Žürii valib 11. jaanuaril kõigi esitatud lugude hulgast välja kümme, mis asuvad võistlema. Finaalis osalejate leidmiseks ei tee žürii otsust anonüümselt, nii autorite kui ka esitajate nimed tuleb esitada samas ümbrikus helikandjaga. Rahvuslikus finaalis osalevad laulud tehakse teatavaks sama päeva õhtul ETV programmis.

Eurovisiooni Eesti finaal on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eesti finaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina, mille korraldamisel on ETV partner BDG Music.

ETV meelelahtussaadete toimetuse juhataja Mart Normeti sõnul otsustati Nokia Kontserdimaja kasuks selle sobiliku suuruse ja heade tingimuste tõttu. Sealhulgas valgustehnika olemasolu, ainulaadne helisüsteem ning artistide garderoobide paljusus.

«See on suur vastutus ja väljakutse teha finaalkontserti esimest korda väljaspool ETV stuudiot, mistõttu vajame tugevat ja usaldusväärset partnerit,» selgitab Normet BDG Musicu valikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles