Kergete kanatoitude retseptid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürdimaitselised kanakintsud ahjuvormis.
Ürdimaitselised kanakintsud ahjuvormis. Foto: Erakogu

Pärast pikkade pühade rammusaid seapraade on kanalihast valmistatud toidud kerge ja tervislik vaheldus.


Võrreldes sealihaga, on kanalihas kordades vähem kilokaloreid ning see on kergemini seeditav.

„Peale selle sisaldab kanaliha meie organismile esmatähtsaid oomega-3 rasvhappeid, mida saab veel kalast, kalamaksaõlist ja munadest," sõnas kokk ja Atria Eesti ASi tootejuht Priit Toomits.

Kanaroad on kergesti ja kiiresti valmistatavad. Alljärgnevalt soovitab kokk Priit Toomits paari lihtsat ja hõrku retsepti.


Caesari salat kanalihaga
Retsept kuuele

Wõro küpsetatud kana - 1 tk
Röstsai - 6 viilu
Jääsalat - 1 pott
Rooma salat - 1 pott
Parmesan - 200 g

Kaste:
Pesto pasta - 2 spl
Sinep - 2 spl
Majonees - 2 dl
Parmesani juust - 50 g
Anžoovisefilee - 6 tk
Oliiviõli

Sega kaste blenderis kokku ja timmi oliiviõliga parajalt paksuks. Rebi salatid näpuvahel suupärasteks tükkideks. Rösti ahjus oliiviõliga määritud sai ja lõika kuubikuteks. Lõika parmesanist koorimisnoaga õhukesed viilud. Lõika kontidest puhastatud kanaliha suuremateks tükkideks. Sega kaste kokku salatitega, puista üle saiakuubikute ja parmesaniga. Kuhja kanaliha keset salatit.

Suitsumaitselised kanatiivad tomati-koriandrikastmega
Retsept kahele

Wõro suitsumaitselised kanatiivad - 2 pakki
Tomat - 4 tk
Küüslauk - 4 küünt
Tomatimahl - 4 spl
Värske koriander
Sool
Must pipar

Küpseta kanatiibu eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal kuubista tomat, haki koriander ja küüslauk peeneks. Sega kokku tomatikuubikud, küüslauk ja koriander, lisa tomatimahl. Maitsesta kaste soola ja jahvatatud musta pipraga. Serveeri kaste eraldi kausis tiibade kõrvale.

Mango-ananassimaitselised kanapoolkoivad klassikalise grillkana kastmega
Rretsept kolmele

Wõro mango-ananassimaitselised poolkoivad - 2 pakki
Majonees - 1 dl
Hapukoor - 1 dl
Küüslauk - 2 küünt
Petersell - 20 g
Sool, pipar

Küpseta kana eelsoojendatud 200kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal puhasta küüslauk ja peenesta. Haki petersell. Sega kaste kokku, maitsesta ja kaunista peterselliga.
Kui kana on küpsenud, kinnita iga poolkoiva kondi otsa fooliumiriba.

Ürdimaitselised kanakintsud ahjuvormis
Retsept neljale

Wõro ürdimaitselised kanakintsud - 4 tk
Tomat - 4 tk
Sibul - 2 tk
Küüslauk - 4 küünt
Sool
Pipar
Tüümian

Küpseta kanakintse ja enne pannil kergelt pruunistatud ja soolaga maitsestatud poolikud sibulaid õliga määritud ahjuvormis 200 kraadi juures 15 minutit. Maitsesta pooleks lõigatud tomatid ja küüslauguküüned vähese soolaga ning lisa kana ja sibulate juurde. Küpseta veel 15 minutit.

Serveerimisel laota ahjuvormile värsket tüümiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles