Kaalukuradiga kakelda ei tasu, saab ka lihtsamalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustuseks piisab ka sellest, kui vahetad mõne rasvasema toidu kergema vastu välja.
Alustuseks piisab ka sellest, kui vahetad mõne rasvasema toidu kergema vastu välja. Foto: Caro / Scanpix

Tõenäoliselt oled sinagi üks neist naistest, kes pärast mõnusat pühadeaega ahastusega kaalunumbrit seirab - kui sa just kaalu suure vihaga kõige pimedamasse vannitoa nurka pole virutanud. Sinna, kuhu julgevad ronida vaid kõige vapramad ämblikud.


Ka peas tiksuv mõte - ma sõin niigi vähem kui muidu - praegu enam ei aita. Nüüd oleks vaja mingit paremat taktikat, sest kes jaksab endale pidevalt uusi, numbri võrra suuremaid rõivaid osta.

Ameeriklane Joy Bauer, kes on välja andnud salenemisnippide raamatu «Your Inner Skinny» soovitab alustada just nendest lihtsatest asjadest, mida vahendab meile Parade.com.

ÄRA ISTU PAIGAL!

Korista tuba või kõnni trepist üles - lihtsad ja igapäevased tegevused sunnivad sind rohkem liikuma. Ameerika Mayo kliiniku uurijad näiteks väidavad, et palju olulisem kui treening on just nimelt tavapärased toimetused, kutsudes nähtust keeruka nimega non-exercise activity thermogenesis.

Näide: 64 kilo kaaluv naine kulutab telerit vaadates poole tunni jooksul vaid 32 kilokalorit, kuid sama pikalt triikides kaob kaloreid juba üle kahe korra rohkem - tervelt 73. Tolmuimejaga mässamine aitab aga vabaneda juba 111 kilokalorist.


OTSI KERGEMAID ALTERNATIIVE

Kui sulle tõesti võileivad maitsevad, siis vaheta sai täisteraleiva vastu ning kasuta majoneesi asemel sinepit. Nõnda muutub suupärane amps kuni sada kilokalorit «kergemaks». Sama kehtib ka teiste toitude puhul - jäätisega maiustades söö ära pool tavapärasest kogusest - ja on ka hea.


ÕPI TEISTE KOGEMUSTEST

USA riikliku kaalukontrolli register on kogunud andmeid inimeste kohta, kellel on õnnestunud märgatavalt kaalu vähendada ja saavutatud kaalus ka püsida. Millised on nende inimeste saladused?

78 protsenti edukatest kaalulangetajatest sööb igal hommikul hommikusööki. See ei tähenda kindlasti poole tee peal saiakese kaasa krabamist, vaid tervislikku toidukorda, mis sisaldab näiteks omletti või täisteravõileiba.

62 protsenti neist vaatab nädalas televiisorit vähem kui kümme tundi. 90 protsenti (!) teeb trenni keskmiselt tund aega päevas ning 75 protsenti kaalub end vähemalt korra nädalas.

Kui kaalumine sind trenni asemel hoopis küpsisepakist lohutust otsima suunab, siis unusta see vastik kaal ning jälgi kehakuju muutumist selle järgi, kuidas riided selga istuvad.


LÕPETA MÕTTETU NÄKITSEMINE

Kalor siit ja teine sealt - nõnda see liigne ballast koguneb, kui päeva jooksul pidevalt näkitseda. Proovi halvast harjumusest lahti saada järgmise tehnikaga: tõsta taldrikule, istu maha, söö!

Ükskõik, mis sind parasjagu ahvatleb - olgu selleks sinu pisipõnnist allesjäänud poolik võileib või tükike popcorn'i - kõik tuleb esmalt taldrikule tõsta ning süüa korralikult laua taga istudes. Proovi seda tehnikat paar-kolm päeva ning sa märkad, kuidas näkitsemise komme varsti ajalooks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles