Kevad toob Jõhvi balleti

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Oks, Jõhvi kolmanda balletifestivali kunstiline nõustaja.
Age Oks, Jõhvi kolmanda balletifestivali kunstiline nõustaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jõhvi kontserdimajas toimub 11.-15. märtsini kolmas balletifestival, mille peaesinejateks on Läti ja Eesti rahvusooperi balletitrupid.


Meie lõunanaabrite esituses jõuab vaatajateni Adolphe Adami „Korsaar" (koreograaf-lavastaja Aivars Leimans), rahvusooper Estonia on planeerinud just Jõhvi balletifestivali publikule oma uhiuue lavastuse, Léo Delibesi „Coppelia" (koreograaf-lavastaja Ronald Hynd) teise esietenduse.

Festivali suurt balletigalaõhtut ehivad oma tantsuga esimest korda Eestis esinevad Adéla Pollertová ja Alexandre Katsapov, Tšehhi rahvusteatri balletitrupi esipaar, kes esitavad oma trupi kunstilise juhi Peter Zuska koreograafiat, kuid ka praegu Šoti rahvusballeti truppi kuuluv Tallinna balletikoolist võrsunud tantsija Eve Mutso-Oja.

Oma värve lisavad balletigalaõhtu paletile Peterburi Mihhailovski teatri tantsijad ning solistid Vanemuise ja Estonia balletitrupist.

Otse loomulikult on festivalil esindatud Eesti balleti järelkasv: Jõhvi sõidab kokku tubli sadakond mitmelt poolt Eestist pärit tantsulast. Just nemad alustavad festivali ja Pärnu Kunstide maja balletilapsed koos Pärnu linnaorkestriga kolmanda Jõhvi balletipeo ka lõpetavad.

Festivali kunstiline nõustaja on Age Oks, veel aasta eest koos Toomas Eduriga Inglise Rahvusliku Balleti esitantsija olnud Pärnumaalt pärit priimaableriin.

Balletifestivali programm:

11. märtsil kell 18 laste balletigala
12. märtsil kell 19 „Coppelia”
13. märtsil kell 18 „Korsaar”
14. märtsil kell 18 balletigala
15. märtsil „Loomade karneval”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles