Uudishimulik kaheaastane põhjustas vannitoa hävingu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudishimulik kaheaastane käivitas vannitoa hävingu, kui tema käsi vanni äravoolutorusse kinni jäi
Uudishimulik kaheaastane käivitas vannitoa hävingu, kui tema käsi vanni äravoolutorusse kinni jäi Foto: AFP / Scanpix

Austraalias Victoria osariigis Bendigos elav uudishimulik kaheaastane poiss uuris, kuidas vanni äravoolust vesi alla läheb, käivitades sellega oma vanemate vannitoa hävingu.

Väike Seth pistis pärast vanniskäiku käe äravoolutorusse ja lasi veel üle käe joosta, kirjutab abc.net.au.

Vee tugeva surve tõttu jäi lapse käsi torusse kinni ja nii tuli päästjatel kuus tundi pingutada, et laps vabastada.

«Kuna toru alumine osa oli natuke roostes, siis ei saanud me lapse kätt lihtsalt välja tõmmata. Katsetasime tõmbamisega, kuid see tegi lapsele kohutavat valu,» sõnas kohaliku päästemeeskonna juht Bruce Quarrier.

Quarrier jätkas, et neil ei olnud muud võimalust, kui maja alt torud läbi lõigata ja vannitoa põrandasse auk teha. Pärast seda õnnestus neil vannini jõuda, see paigast nihutada ning laps koos vanni küljest pärit torujupiga kätte saada.

«Tegelikult tekitasime vannitoas korraliku kaose ja hävingu, lõhkudes nii torusid, põrandat, seina kui ka vanni,» nentis Quarrier.

Laps vabastati ja toimetati Bendigo haiglasse. Alles haiglas õnnestus kaheaastase käsi torujupist vabastada.

«See oli üks neist juhtumitest, mille puhul ei saanud ringi minna ega asju ümber nurga teha. Loomulikult olid nii lapse vanemad kui ka vanavanemad šokis,» lisas päästetöötaja.

Arstide kinnitusel oli laps esialgu küll hirmunud, kuid see läks kiiresti üle. Seth pääses ilma haavadeta, ainult ühe väikese villiga.

Lapse vanemad aga peavad hakkama mõtlema vannitoa remondile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles