Jeremy Clarkson uurib naiste käekotte

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarksoni raamat «No tule taevas appi!»
Jeremy Clarksoni raamat «No tule taevas appi!» Foto: Fookus Meedia
Populaarne saatejuht ja kolumnist Jeremy Clarkson avaldab oma mõtteid maailma asjadest värskelt eesti keeles ilmunud raamatus «No tule taevas appi!»

Keskmiselt olevat naise käekoti sisu väärtus 550 naela. See kõlab usutavalt. Seal on 55 000 asja, kõik väärt umbes üks penn. Minu naine aga väidab, et kogu tema käekoti sisu peaks olema väärt üle 3000 naela. Ja ta ei arvestanud selle summa sisse sularaha.

Mida ta seal siis ometi peidab? No seal on iPod ja telefon. Ja kotike meigitarvikuid, mis maksavad kokku umbes sada naela. Aga ülejäänud 2000 naela?

Ehkki ma tean, et see ei ole teab mis hea komme, käisin ma köögis asja uurimas. Ja siin on tulemused. Kooriku all, päris põhjasfäärides leiame kaks paari prille, mida tal pole isegi vaja, ja kolm paari - ei, see ei ole trükiviga - päikeseprille. See tundub mulle küll liiga optimistlik.

Mispärast küll, küsisin ma temalt pärast, pead sa kaasas tassima prille, kui su silmanägemine on täiesti laitmatu. «No mul võib neid millalgi vaja minna,» ütles tema. Kas see tähendab, et seal on ka üks ratastoolilift ja mõned täiskasvanute mähkmed?

Prillide vahel ühes sahtlis on veel mõned nätsupakid, ehkki ta nätsu ei söö, mündid riikidest, mida isegi enam olemas ei ole, ja ravimiretseptid haiguste vastu, mis läksid üle 15 aastat tagasi. Sügavamale ei julgenud ma kaevata, peljates leida mõne legendaarse võidusõiduhobuse jäänused või tasku, kus Al-Qaeda end varjab.

---
Ma tõesti ei mõista, miks on vaja tassida oma maist vara endaga kogu aeg kaasas. Minul on alati kaasas auto- ja majavõtmed, paar krediitkaarti, natuke sularaha, kaks pakki suitsu, välgumihkel ja pakk pastille. Ja isegi kui mul on seljas vaid teksad ja T-särk, mahuvad need asjad kenasti ära.

Aga mis asjad on sinu käekotis või taskutes?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles