Jeremy Clarkson sporti ei armasta

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Populaarne saatejuht ja kolumnist Jeremy Clarkson avaldab oma mõtteid maailma asjadest värskelt eesti keeles ilmunud raamatus «No tule taevas appi!»


Mida ma arvan spordist?

Selguse huvides peaksin ma vist kõigepealt täheldama, et sport mulle ei meeldi. Jooksmine on arusaadav, kui hakkad rongist maha jääma või oled üheksa-aastane, aga lihtsalt aupaiste nimel mööda ringi lidumine tundub mulle siiski pisut keskaegne.

Ja kui keskajast juba juttu tuli, siis... odavise! Vanal heal ajla, mil mehed sõid piisoneid ja härra Smith polnud veel kohtunud härra Wessoniga, võis kutt, kes suutis heita oda väga kaugele, saada väga palju naisi. Aga praegu ma lihtsalt ei mõista, miks ma peaks vahtima hiidpoolakat mingit ritva loopimas.

Sama lugu on vasaraga. Kui mõni hiiglaslik usbekk lennutab selle staadioni G-sektori ülaserva, kas me arvame siis, et tegu on maailma parima vasaraheitjaga? Või hoopis, et ta on parim nende seas, kes on viitsinud pühendada neli viimast aastat oma elust vasara loopimisele. Isegi suurima lugupidamise juures, see ei ole eriti suur saavutus.

Mida Clarkson spordist veel arvab, saab lugeda raamatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles