Venezuela president: vägivallas on süüdi Ämblikmees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isik Ämblikmehe kostüümis
Isik Ämblikmehe kostüümis Foto: SCANPIX

Venezuela president Nicolas Maduro jätkab oma eelkäija Hugo Chavezi poliitilist joont suhtumises USAsse.

Maduro arvates on Venezuelas levivas vägivallas süüdi USA massikultuur eesotsas selliste tegelastega nagu Ämblikmees, edastab Huffington Post.

Maduro andi eile intervjuu Boliivia väljaandele La Opiniòn, öeldes et noorte vägivaldsuse ja superkangelaste ülistamise vahel on seos ning superakngelased nagu Ämblikmees tekitavad antiväärtusi.

«Toon näite 14-aastase poisi kohta, kes vaatab tunde vägivallast kubisevaid filme ja animafilme. Ta tunneb järsku vajadust omada üheksamillimeetrist relva. See laps on läbi imbunud vägivallast ning tahab ise midagi vägivaldset korda saata,» selgitas Maduro oma nägemust.

Venezuela presidendi sõnul jõudis ta nimetatud seose jälile, kui vaatas koos oma naisega filmi «Spiderman 3» (Ämblikmees 3).

«Filmi algusest kuni lõpuni oli laibalugemine. Kuidas saavad Ämblikmehe filmid olla need, mis lastele meeldivad? Vägivald on see, mis nende filmide ette naelutab,» sõnas Maduro.

Venezuela on Lõuna-Ameerika riikide seas üks vägivaldsemaid.

Venezuela ametliku statistika kohaselt pandi 2012. aastal toime 16 000 mõrva. Selle aasta esimeses kvartalis aga 3400 mõrva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles