Saksamaal leidis lahenduse 26 aasta tagune lapsemõrv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal Osnabrückis tapetud Christina Spiegel
Saksamaal Osnabrückis tapetud Christina Spiegel Foto: SCANPIX

Saksmaal lahendati telesaate ja DNA uuringute abil 26 aasta tagune mõrv.

Politsei arreteeris nüüd 45-aastase mehe, keda kahtlustatakse üheksa-aastase tüdruku tapmises 1987. aastal, edastab AFP.

Nimetatud aasta novembris leiti Osnabrückist Christina Spielgeli surnukeha, millel oli seksuaalvägivalla ning kägistamise jäljed.

«Tüdruk ei kuulnud äratuskella ning ärkas tavapärasest hiljem. Ta ei läinud oma mõrvapäeval kooli koos sõpradega nagu tavaliselt. Õigeks ajaks kooli jõudmiseks kasutas ta otseteed läbi aedade. Ühes pimedas kohas kohtus ta juhuslikult 19-aastase noormehega, kes talle kallale tungis,» sõnas prokurör Alexander Retemeyer.

Mees püüdis tüdrukut vägistada ning kui tüdruk lubas, et teatab  sellest oma vanematele, kägistas mees tüdruku ära.

Politsei leidis hiljem tüdruku riietelt ta tapja DNAd.

«Telesaates Aktenzeichen XY käsitleti seda lahendamata juhtumit. Saime selle vaatajalt vihje ning käivitasime uue uurimise, mis viis kahtlusaluse tabamiseni. Võtsime kahtlusaluselt DNA proovi, mis vastas tapetud tüdruku riietelt eraldatud DNAle,» teatas prokurör.

45-aastane mees arreteeriti ja ta tunnistas teo üles.

Politsei esindaja Uwe Hollmann ja prokurör Hubert Feldkamp kinnitasid pressikonverentsil, et DNA abil tabati kahtlusalune.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles