Südantmurdev foto: ema poolt hüljatud elevandibeebi nuttis viis tundi järjest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema poolt hüljatud elevandibeebi nuttis viis tundi järjest
Ema poolt hüljatud elevandibeebi nuttis viis tundi järjest Foto: SCANPIX

Hiina loomaaias sündinud elevandibeebi Zhuang Zhuang nuttis viis tundi järjest, kui ema ta hülgas.

Emaelevant astus peagi pärast poegimist oma järeltulijale peale ning veterinaarid lootsid, et tegemist oli õnnetusega, vahendab Metro.

Beebielevant võeti ema juurest ajutiselt ära, et teda ravida, kuid ema juurde naastes ründas vanaelevant teda taas. Seejärel võeti elevandipoeg ema juurest ära.

«Zhuang Zhuang oli masenduses ning ta nuttis viis tundi lohutamatult. Tema jaoks oli talumatu, et tema enda ema teda tappa üritas,» rääkis loomaaiatöötaja.

Elevandipoja eest kantakse hästi hoolt ning ta on paranemas. Emaelevant kaotas aga intsidendi järel söögiisu ning tal võib olla depressioon.

Väljaanne Huffington Post kirjutab, et California ülikool on lähemalt uurinud, kas elevandid suudavad tõesti nutta. Asi oleneb sellest, kuidas nutmist defineerida. Vastus on kindel jah, kui silmas pidada pisarate valamist, sest peaaegu kõik maismaaloomad vajavad silmade niisutamiseks pisaraid. Kui aga mõelda, et nutmine on emotsioonide tagajärjel pisarate valamine, siis on vastus ebaselgem. Kõik oleneb sellest, kas elevandid suudavad emotsioone kogeda.

Leidub asitõendeid, et nad suudavad. Elevante peetakse erakordselt ilmekateks loomadeks - nad suudavad väljendada näiteks rõõmu, raevu, leina ja kaastunnet.

Kaaslasi tervitades ja nendega mängides väljendavad elevandid rõõmu pasundamise ja kõrvade lehvitamisega. Kui sünnib uus elevandibeebi, kuuleb emasloomi mõnikord möirgamas ja pasundamas. Elevandid leinavad surnud kaaslasi nende luid puudutades või surnukeha ümber kõndides. Mõned teadlased on isegi pakkunud, et nad võivad taas läbi elada vanu mälestusi ning tunda surnute vastu nii suurt huvi, et võiks arvata, et nad mõistavad surma tähendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles