Jacksoni salajased FBI-dokumendid avalikustati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: AP / Scanpix

FBI avalikustas teisipäeval kogu Michael Jacksoni kohta käiva uurimismaterjali, mis sisaldab endas mitmeid valgustkartvaid ja üllatavaid detaile.

Saladokumendid peidavad endas õõvastavaid detaile Jacksoni ja laste teemal – näiteks võib tuua ühe Kanada abielupaari väite, et nendega samas rongis reisinud popstaar kasutas kõrvalkupees seksuaalselt ära alaealist poissi, vahendab New York Post.

Üks Toronto päritolu naine ütles FBI uurijatele 1993. aastal et ta oli koos oma abikaasaga 1992. aasta 7. märtsil rongis ja teel Californiasse ning laulja oli koos kaaskonnaga reserveerinud neli kupeed, mis asusid tunnistaja kupee kõrval.

Naise sõnul oli Jacksoniga kaasas umbes 12- või 13-aastane poiss, keda tutvustati vajadusel kui Jacksoni nõbu.

«Jackson suhtus poissi väga omastavalt. Me muutusime veelgi kahtlustavamaks, kui me läbi seina üsna kahtlustäratavaid hääli kuulsime,» ütles naine, kes teavitas oma kartustest ka rongi konduktorit.

Naise kommentaarid olid osa uuringust, mis algatati pärast seda, kui hakkasid ringlema kuuldused, mille kohaselt kasutas Jackson seksuaalselt ära oma noort fänni Jordie Chandlerit, kellega ta pidevalt koos reisis. Teadaolevalt lahenes kohtuasi 20 miljoni dollari suuruse «vaikimisraha» maksmisega.

FBI toimikutest võib muuhulgas leida ka informatsiooni 2005. aasta lapseahistamise-kohtuasja ning 1992. aastal aset leidnud väljapressimiskatse kohta.

Enam kui 300 leheküljelt võib leida järgmist:

* FBI-le tehti lasteporno-alase uurimise käigus ülesandeks uurida üht Jacksoni kodust leitud videokassetti. Kassetti kirjeldatakse dokumentides kui «Kehva kvaliteediga kolmanda või neljanda põlvkonna salvestus» mis võib olla «koopia koopia koopiast». Videokasseti sisu kohta täpsemaid detaile kirjas ei ole

* Los Angelese politsei tundus olevat väga huvitatud sellest, et mõista süüdi Jackson Chandleri juhtumi puhull alaealise ebamoraalsete eesmärkidega üle osariigi piiri viimise eest, kuid FBI keeldus juhtumit arutamast

* Jacksonit süüdistati 1980. aastate keskel kahe Mehhiko poisi seksuaalses ärakasutamises, kuid teadaolevalt vaikiti juhtum maha, kuna Jacksoni pidi samal ajal saama Valges Majas presidendilt kõrge autasu

* FBI dokumentidest selgub ka see, et ametnikud olid enam kui huvitatud Jacksoni kohta negatiivse info kogumisest ning reisisid selle nimel igale poole maailmas – näiteks külastasid nad Filipiinidel elavat ja varem Jacksoni Neverlandi rantšos töötanud abielupaari, et uurida Jacksoni võimalikku lapseahistamist.


* FBI uuris põhjalikult 1979. aasta Briti ajaleheartikleid, mis rääkisid Jacksoni ja 13-aastase koolipoisi Terry George´i suhtest


* 1992. aastal sattus Jackson hullumeelse väljapressija ohvriks, kes hakkas mehele saatma ähvarduskirju

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles