2009. aasta eredamad hetked muusikamaailmas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US pop singer Madonna performs on stage during her "Sticky and Sweet" tour concert in Bucharest on August 26, 2009. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU
US pop singer Madonna performs on stage during her "Sticky and Sweet" tour concert in Bucharest on August 26, 2009. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Mainekas USA muusikaajakiri Billboard reastas tänavused meeldejäävamad muusikasündmused.

1. Michael Jacksoni surm

Michael Jacksoni ootamatu surm 25. juunil, kui teda oli ootamas kontserttuur, asetas popikuninga taas troonile. Mälestusteenistus, rekordiline plaadimüük, testament, vaidlus vara üle, hiiglaslikud võlad ja postuumne kontsertfilm tegid Jacksoni üle paljude aastate taas populaarseks.

2. Chris Brown ründas Rihannat

2009. aasta alguses olid Rihanna ja Chris Brown kuum R&B paar. Unelm purunes, kui ööl enne Grammy auhindade jagamist muutus noorte tüli vägivaldseks ning Brown lõi lauljatari näkku. Mõlemad lõpetasid aasta uue albumiga: Rihanna plaadist «Rated R» paljastus elukogenum ja küpsem lauljatar ning Brown proovis «Grafitti» abil mainet parandada.

3. Kanye versus Taylor

Räppar Kanye Westi tabas kõigi heade inimeste (kaasa arvatud Barack Obama) pahameel, kui ta katkestas kantrilauljatar Taylor Swifti tänukõne MTV VMA galal ja teatas, et auhinna oleks pidanud saama Beyonce.

4. Allen võitis Lamberti ees staarisaate

Superstaarisaate «American Idol» eepiline finaal korraliku Arkansase igamehe Kris Alleni ja glamuurse Los Angelese fenomeni Adam Lamberti vahel köitis terve Ameerika tähelepanu. Kokku anti finaalis üle 100 miljoni hääle ning saate võitjaks kuulutati Allen. Kuid juba siis oli selge, et kõigi silme all kujunes superstaar just Lambertist.

5. Biitlite videomäng

Kuigi The Beatles läks laiali 1970. aastatel, on tegemist jätkuvalt ühe maailma populaarsema bändiga hoolimata asjaolust, et nad pole täielikult omaks võtnud digitaalajastut. Nüüd võib loota, et biitlite videomäng «Rock Band» kannab hoolt selle eest, et ka noorem põlvkond nende lugusid teab ja armastab.

6. Susan Boyle'i fenomen

«Ma panen publiku rokkima,» lubas 48-aastane lauljatar Briti talendisaate prooviesinemisel. Rahvas irvitas, kuni ta hakkas laulma pisarakiskujast versiooni laulust «I Dreamed A Dream». Seda videoklippi on Youtube'is vaadatud üle 120 miljoni korra ning tema debüütalbum osutub tõenäoliselt aasta enimmüüdavaks.

7. Mackenzie süüdistas isa intsestis

Šokeerivuse poolest ei ületa ükski tänavune lugu Mackenzie Phillipsi detailset kirjeldust Oprah saates, kuidas tal oli intsestisuhe isaga, ansambli Mamas and the Papas laulja John Phillipsiga. Kuigi kasuema süüdistas teda valetamises, rõhutas kunagine lapsstaar, et elas lihtsalt üks päev korraga.

8. Beastie Boysi staari vähk

Beastie Boysi staar Adam Yauch teatas suvel Youtube'is, et tal avastati vähk ning bänd katkestas tegevuse. Kuna paranemine tundub tõenäoline, võivad fännid kergendusega hingata - uus album peaks ilmuma järgmise aasta alguses.

9. Oasise laialiminek

Briti pahadest poistest vennad Gallagherid kaklesid üle kontinentide ning viimaks teatasid veebisaidil bändi laialiminekust. Kuigi vennad on ka varem tülitsenud, tundub tänavune laialiminek lõplik. Mälestused kestavad muidugi igavesti.

10. Madonna tuur ületas kõik

Iga kord, kui Madona tuurile läheb, teeb ta ajalugu. Tema maailmaturnee «Sticky & Sweet» polnud erand. 23. augustil 2008. aastal Cardiffis alanud ja tänavu septembris Londonis lõppenud ettevõtmine tõi sisse 408 miljonit dollarit. Madonnat nägi 3,5 miljonit fänni 32 riigis. Madonna käes on nüüd tuuriga enim teeninud sooloartisti rekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles