Red Hot Chili Peppersi kitarrist lahkus bändist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Frusciante
John Frusciante Foto: Marvin Woodyatt/Starstock/Scanpix

Ansambli Red Hot Chili Peppers kitarrist John Frusciante kinnitas, et otsustas bändist teistkordselt lahkuda, tuues põhjuseks selle, et mehe muusikalised huvid on hakanud arenema teises suunas.

39-aastane Frusciante lahkus esimest korda ansamblist 1992. aastal narkosõltuvuse tõttu ning pärast seda sai mehest kodutu süstiv narkomaan ning mees kaotas elustiili tulemusena lõpuks ka pea kõik oma hambad – hämmastav on aga see, et viis aastat hiljem oli mees taas laval ja vormis, vahendab Reuters.

Kitarrist teatas ansamblist lahkumisest kolmapäeval oma kodulehekülje vahendusel, öeldes, et tegelikult lahkus ta Red Hot Chili Peppersist juba aasta eest, kui ansambel oli puhkusel.

«Sellega pole seotud mingit draamat ega viha ja teised kutid olid väga mõistvad. Nad toetavad seda, et ma tegeleksin sellega, mis mind õnnelikuks teeb ja mina tunnen sama ka nende vastu,» ütles Frusciante.

Laulja Anthony Kiedis, basskitarrist Michael «Flea» Balzary ja trummar Chad Smith on teadaolevalt stuudios salvestamas järge 2006. aastal ilmunud ja Grammy auhinna pälvinud albumile «Stadium Arcadium». Frusciante võimaliku asendaja kohta hetkel andmed puuduvad.

John Frusciante liitus Red Hot Chili Peppersiga 1988. aastal pärast seda, kui algkoosseisu kitarrist Hillel Slovak narkootikumide üledoosi tõttu suri. Frusciante mängis kitarri albumitel «Mother´s Milk» (1989) ja «Blood Sugar Sex Magik» (1991), mis tegid ansamblist ülemaailmsed staarid.

Enda sõnul on ta väga uhke töö üle, mida ta koos Red Hot Chili Peppersiga teinud on, ent selles suunas edasi töötamine oleks talle loomuvastane.

«Minu otsusega ei ole seotud mingit valikut. Ma lihtsalt pean olema see, kes ma olen ja ma pean tegema seda, mida ma pean tegema,» nentis Frusciante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles