Kuidas jääda kauniks ka parimates aastates?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharon Stone
Sharon Stone Foto: Planet Photos/Scanpix

On äärmiselt kauneid naisi, kes pealtnäha üldse ei vanane, sest ei ilu ega stiil ole seotud vanusega. 


Hollandi ajakirjanik ja kirjanik Joyce Roodnat oskab anda nõu küpses eas ehk üle neljakümnestele naistele, kuid küllap kuluvad tema nõuanded ära ka neile, kel parimad aastad alles ees.

Küpsesse ikka jõudnud naistel soovitab Roodnat lühikesed seelikud noorematele jätta - mis siis, et säärejooksu veel häbeneda ei ole vaja, vahendab Bild.

Rõhku tasuks panna jõulistele ehetele, sest alles neljakümnedates aastates tulevad ehted tõeliselt hästi esile.

Oma Hollandis bestselleriks saanud stiiliraamatus «See teatud miski» (originaalpealkiri «Een kwestie van lef») jagab Roodnat nõuandeid alates riietusest ja meigist kuni seksini välja. Vaata, millised tema nõuannetest sulle võiksid sobida.


Ära jookse
kaasa iga uue trendiga. Eelkõige on sul tarvis garderoobi, mis sulle sobib ja sinu isiksust parimal moel väljendab.

Defineeri oma stiil: kas sulle meeldib riietuda sportlikult või elegantselt, või hoopis eksootiliselt? Kõik on võimalik. Mängi oma isiksusega, kuid ära ennast kaota.


Ole kallis.
Kui rõivas on täpselt sinu stiil ja maitse, siis osta see - olgu see pealegi kallis, kuid see-eest saad seda kanda pikka aega. Sobivaid asju tasub osta kaks tükki korraga, sest järgmisel aastal sa sarnast asja enam leida ei pruugi.


Ära liialda tviidiga, kuigi seda küpsetele naistele tihti soovitatakse. Ideaalsed materjalid on siid, peen puuvillane, pehme villane ja kerge polüester. Oluline, et kangas kergelt langeks. Kortsu jäävad kangad on tabu.


Uut
rõivatükki ostes ja proovides mõtle, milline kehaosa sulle enda juures kõige rohkem meeldib - seda rõhutagi.


Pesu
peab olema perfektne. Kui pesu on väike ja seljas pigistab, tekivad kehale rasvavoldikesed, mis ka kleidi alt välja paistavad.


Stringid võiks pärast neljakümnendaid unustada. Pepu võib küll ilus olla, kuid stringide jaoks mitte piisavalt reljeefne.


Välimus algab ja lõpeb kingadega. Head kingad tagavad hea kehahoiaku. Kui jalatsid pigistavad, on seda ka näost (valugrimassist) näha. Kui kontsakingad probleeme valmistavad, siis vali madalamad jalanõud.


Ehted rõhutavad isiksust. Vastupidiselt noortele tütarlastele on siin võimalik oma trumbid välja käia: suured kõrvarõngad, käevõrud ja nii edasi.


Kas kanda trikood või bikiinisid? Vastus on lihtne: kui sa end bikiinides hästi ei tunne, siis ära neid ka kanna.


Vanuse lisandudes saab paljude naiste lemmikvärviks must. Must on tõepoolest suurepäraseks taustaks erksatele jakkidele, sallidele või aksessuaaridele, kuid proovi kindlasti ka valget, punast, pruuni või rohelist. Kollane ja roosa on enamiku jaoks siiski pisut problemaatiline.


Uusi riideid ostma minnes kaalu hoolega, keda n-ö nõustajaks kaasa võtta. See inimene peab sinu rõivavalikuga juba eelnevalt kursis olema ning sulle ka ausalt ütlema, kas konkreetne ese sulle sobib või mitte.


Pikkade hallide juustega näeb peaaegu igaüks välja kui nõid. Kui sulle värvimine sugugi ei meeldi, siis kanna pikki juukseid kinnises soengus.


Kasuta julgelt ripsmetušši, kuid jälgi, et ripsmed kokku ei kleepuks. Musta ja pruuni värvi kõrval võid proovida ka sinist ripsmetušši.


Huulepulk võib vabalt olla tibake jõulisem, kui sa tegelikult julgeksid. Ära vaid kunagi kasuta huulepliiatsit, mis on huulepulga värvist tumedam.


Külasta
kosmeetikut, sest spetsialist oskab jagada vajalikke nõuandeid ning hooldab nahka selliselt, nagu see parajasti vajab.


Stiil
ei ole pelgalt optiline, peaaegu sama oluline on ka lõhn. Stiilse naise juurde kuulub alati ka tema isiksusega sobiv parfüüm.


Roodnat on välja öelnud ka need kolm asja, mida iga parimas eas naise käekott peaks sisaldama.

Need on:

1. Märkmik - et oma mõtteid kirja panna. Naine, kes märkmeid teeb, üllatab ka iseennast.

2. Huulepulk
- isegi, kui sa seda ei kasuta. Huulepulk sobib tõepoolest igale naisele, see lisab tugevust, mis alati ära kulub.

3. Lähedase inimese pilt
- mida vaadates tuju kohe heaks läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles