Briti kaubamaja harrast jõulureklaami peeti seksistlikuks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumodell Natalie Suliman Londonis Oxford Street'il Marks & Spenceri jõule promomas
Pesumodell Natalie Suliman Londonis Oxford Street'il Marks & Spenceri jõule promomas Foto: PA Wire / SCANPIX

Briti televaatajateni jõudnud Marks & Spenceri jõulureklaami peale esitati sadakond kaebust, sest mõnede arvates kõlas üks reklaamis olev lause seksistlikult.


Tuntud briti kaubamaja jõulukampaaniat reklaamitakse läbi mitmete tuntud tegelaste: teiste seas astuvad üles Wallace ja Gromit, kunagine moeikoon Twiggy, näitlejad Stephen Fry ja Philip Glenister ning Emmyga pärjatud komöödianäitleja Jennifer Saunders.

Sulni meloodiaga reklaamklipp on jõulumeeleolu tekitamiseks kui loodud, kuid ometigi ei meeldinud mõnele televaatajale Philip Glenisteri öeldud fraas, kirjutab Drapersonline.com.

Kui keset baarimelu istuvalt Glenisterilt küsitakse, mis on jõuludes head, siis vastab mees, et loomulikult see tütarlaps, kes aluspesus ringi kalpsab. Aluspesus tütarlast kehastab klipis Marks & Spenceri pesumodell Noemie Lenoir.

Vaatamata kaebustele otsustas Briti reklaamistandardite amet uurimist mitte algatada ning luges küsimuse lõpetatuks. Nende arvates ei olnud Glenisteri kommentaar naiste suhtes põrmugi negatiivne.

Tundub, et ka hea huumorisoonega brittidel endil on mõnikord naljaga öeldud lausete mõistmisel abi tarvis.

Aga vaata sinagi kaunist jõulureklaami ning lase pühadel sisse tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles