Merca esitleb “Meest”

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merca esitleb oma raamatut «Mees» Tartu Lõunakeskuses asuvas erootikapoes.
Merca esitleb oma raamatut «Mees» Tartu Lõunakeskuses asuvas erootikapoes. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel esitleb näitleja ja kirjanikuna tuntud Merle Jääger ehk Merca Pärnu kunstnike majas Nikolai 27 oma uudisteost "Mees".


Merca "Mees" on omalaadne jätk Olavi Ruitlase tänavu ilmunud menukile "Naine" ning just Ruitlane olla Mercale ettepaneku teinud "Mees" kirjutada.

"Mehe" tutvustuses on öeldud, et tegemist on karmi teosega, mis on liiga hullumeelne, et see oleks võimalik arvuti taga istudes välja mõelda. Autorgi rõhutab, et kõik tegelased selles on välja mõeldud ja raamatus kirjeldatud sündmusi pole kunagi juhtunud.

"See lugu on pullisitt, midagi sellist ei ole kunagi juhtunud, kirjeldatud tegelasi pole reaalelus olemas: ei Abielukat, ei Arvutiga Tehtud Meest, ei minu Vibraatori (selle suurema) Vanemat Venda, ei Sõbrannasid ega Mercat ehk mind ennast. Mulle meeldiks käsitlus, et sellel lool pole ka autorit. Iga lause taga on tarviline korrutada: fiktsioon ning kunstiline tõlgendus," räägib Merca.

Merca "Mees" on lõbus teos, mis räägib elust enesest, tõestades, et kui muinasjutus saavad konnadest kaunid printsid, siis elus kipuvad printsid viimaks ligasteks konnadeks osutuma.

Pääs "Mehe" esitlusele on kõigile prii ja see algab kunstnike majas reedel kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles