Ajakirjanik Kärt Anvelt tahab Saaremaal kinnisvaraäri ajada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärt Anvelt
Kärt Anvelt Foto: Raigo Pajula

Eesti Päevalehe tippajakirjaniku Kärt Anvelti osalusel tegutsev firma Käpa Invest OÜ soovib tegeleda kinnisvaraarendusega Mustjala vallas.

Kärt Anveltile ja juristi ning ettevõtja Paul Laasi firmale kuuluv Käpa Invest OÜ soovib Mustjala vallas Merise kandis rajada 20 ha maale looduslähedased suvilad ettevõtte omanikele ja paarile sõbrale, kirjutas Oma Saar.

Anvelti sõnul tahab ta Merisele rajada ka oma suvila ja lubas loodussõbrana, et elamud tulevad kindlasti looduslähedased, madalad ja privaatsed palkmajad. Anvelt kinnitas, et ta küsib kindlasti nõu maastikuarhitektilt ja talitab tema soovituste järgi.

Saaremaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Mari Koppel-Lepik ütles, et seni on keskkonnateenistus keeldunud Käpa Invest OÜ arendusplaanidele kooskõlastust andmast.

«Me ei saa ju lõputult jagada neid metsakinnistuid ja lõputult hoiualale ehitada,» selgitas ta.

Riiklik looduskaitsekeskus tegi Käpa Invest OÜ kinnistutel Natura 2000 ala eelhindamise, milles selgus, et kruntimine rikub Koorunõmme hoiuala kaitse-eesmärkide saavutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles