Mis värvi on sinu elu?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvid loovad meeleolu.
Värvid loovad meeleolu. Foto: AFP / Scanpix

Pimedad päevad ja veelgi pimedamad ööd muudavad meid kõiki pisut väsinuks ja loiuks. Kui sulle tundub, et elust hakkab igasugune värv kaduma, siis lisa õiget tooni ning sinu energiareservid täituvad uuesti.


Kasuta värve oma kodu kujundamisel ning sa tunned end palju paremini, kirjutab MåBra. Pea meeles, et punane ja lilla panevad pulsi kiiremini lööma, samal ajal kui roheline ja sinine mässulised tunded maha rahustavad.

Millisest värvist sina hetkel puudust tunned? Vaata allpool toodud lühiülevaadet ja otsusta siis.

 Kuidas värvid sind mõjutavad

PUNANE tähistab sõjakust, viha, tuld ja ohtu. Punane mõjub aktiveerivalt, toob välja kire, tõstab pulssi ja annab sooja.

ROHELINE esindab loodust. See lisab tasakaalu ja sümboliseerib puhkust. Rohelised toonid kutsuvad esile õrnust ja heldust, roheline on ka trööstija.

SININE juhib mõtted merele ja tuultele. See muudab rahulikuks ning aitab selgelt mõelda.

KOLLANE kutsub lahkelt sisse ja tähistab suhtlust. Tugev kollane aitab ajul paremini töötada, see soodustab mõttetööd ja teravdab mälu.

ROOSA saadab positiivseid signaale ning seda peetakse tihti naiselikuks värviks.

LILLA stimuleerib seksuaalselt. Seda värvi peetakse ka spirituaalseks ja inspireerivaks.

ORANŽ on loominguline ja soe värv, mida seostatakse seltskonna ja maitsva toiduga.

VALGE tähistab rahu ja puhtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles