Krõpsupaki edasi müünud koolilaps sai karistada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa kool karistas krõpudega äritsenud õpilast.
Inglismaa kool karistas krõpudega äritsenud õpilast. Foto: Corbis / Scanpix
Üks Suurbritannia kool karistas õpilast, kes tabati oma kaaslasele krõpsupaki müümiselt.

12-aastane Joel Bradley jäi oma Liverpoolis asuvas koolis vahele sellega, et müüs paki krõpse 50 penni ehk umbes üheksa krooni eest koolikaaslasele, kirjutab Digitalspy.

Kuna koolis on kiirtoidu tarbimine ära keelatud, otsustati poiss päevaks õppetöölt kõrvaldada, sest see oli juba teine kord, mil ta äritegemiselt tabati.

Joeli isa Joe ütles, et on ka ise õpilaste kiirtoiduhimu ära kasutades kooli ees oma autost maiustusi, krõpse ja jooke müümas käinud. Mehe arvates makstakse poja kaudu hoopis talle kätte.

Kooli direktor Dave Forshaw ütles, et koolis on kuus-seitse õpilast, kes regulaarselt keelatud kaubaga äritsevad ning juhuslikke vahelejääjaid on nädalas kolm kuni neli.

«Meil on tervisesõbralik kool ja oleme selle üle uhked,» sõnas ta. «Kui vanemad sellega rahul pole, on neil täielik õigus viia oma lapsed üle kooli, kus lastel neid asju müüa lubatakse ja isad neid tänavanurgal müüa tohivad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles