Tule uisutama!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava Uisuplats tegutseb kolmandat hooaega ja tegemist on ainukese tehisjääga liuväljaga Tallinna  kesklinnas.
Harju tänava Uisuplats tegutseb kolmandat hooaega ja tegemist on ainukese tehisjääga liuväljaga Tallinna kesklinnas. Foto: Hele-Mai Alamaa
Tallinna vanalinnas Niguliste kiriku kõrval algas neljas uisutamise hooaeg 8. novembril, kui avati taas kord Harju tänava uisuplats.

Uisuplatsi näol on tegemist ainukese tehisjääga liuväljaga kesklinnas, mis tähendab, et platsi alla on paigaldatud spetsiaalsed külmutusseadmed, mis võimaldavad isegi 10 soojakraadi juures värskes õhus uisutamismõnusid nautida. Samuti on platsi äärde paigaldatud helisüsteem, et tagada veel mõnusam atmosfäär.

Uudisena on sellel aastal uisuväljaku kõrval  avatud kohvik Julius, kust on võimalik osta nii kuumi-külmi jooke, kui ka jäätist ning kergemat kehakinnitust. Kohvik Julius mahutab ligi 40 inimest ning kohviku liuväljapoolne sein on klaasist, kust avaneb suurepärane vaade liuväljale ja Harju tänavale.

Eeldatavasti peaks detsembri lõpus uisuplatsi jääle astuma sajatuhandes  külastaja, kellele on välja pandud loomulikult ka auhind – hooaja kaart. Kõiki külastajaid, kes uiske rendivad, peaks aga rõõmustama detsembri keskel saabuv uus partii rendiuiske.

Pärast rasket kooli- või tööpäeva tuleks ikka tegeleda oma keha ja vaimu värskendamisega, milleks sobib väga hästi positiivsete talveelamuste nautimine liuväljal.

Vanalinna Harju tänava uisuplats on kindlasti just selline koht, kus läbi kergete spordimõnude saab tunda positiivseid emotsioone. Lisaks toimuvad detsembrikuus liuväljal ja raekoja platsi jõuluturul erinevad üritused, mida tasub tulla vaatama. Nädalavahetustel õpetavad liuväljal instruktorid kõiki huvilisi uisutama.

Uisuplats pakub kõikide sihtgruppide jaoks midagi – firmadele, peredele, pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja noortele.

Firmadele on spetsiaalselt välja töötatud pakett, mis sisaldab uisutamist ja peale üheskoos mõnusat trenni ootab kõiki osalejaid soe vastuvõtt liuvälja kohvikus koos kuumade jookide ja mõnusate suupistetega.

Peredele, pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja noortele on uisutamine tehtud soodsamaks. Samas on uisuplats hea koht mõne tähtsa sündmuse tähistamiseks, näiteks sünnipäevade korraldamiseks.

Kõikidel koolidel on võimalik uisuplatsi kasutada  kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks esmaspäevast reedeni. Kuna eelmisel hooajal kasutas võimalust ligi 4000 õpilast, siis sellel hooajal on koolidele mõeldud vaba jää kasutamise aega pikendatud kahe tunni võrra 10.00 – 17.00.

Kõik info ja uudised  on operatiivselt kajastatud uisuplatsi koduleheküljel www.uisuplats.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles