Laura Kallasveel valmis apokalüptiline moekalender

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moefotograaf Laura Kallasvee ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa
Moefotograaf Laura Kallasvee ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa Foto: Laura Kallasvee fotostuudio
Moefotograaf Laura Kallasvee, koostöös moekunstnik Liisi Eesmaa ja grimmikunstnik Mammuga, üllitasid järjekordse ägeda moekalendri, mis müügis alates tänasest Vabaduse väljaku disainipoes Nu Nordik.

Laura, kust tuli sellise kalendri idee?

Sügismetsast marjult koju sõites hakkasid needsamad pildid mul peas viirastuma ja jäid kaheks kuuks pähe kummitama. Mul oli vaja neist kuidagi vabaneda, leidsin selleks aastasuuruse augu.

Üheskoos kostüümidisainer Liisi Eesmaa ja grimmikunstnik Mammuga  mõtlesime välja kontseptsiooni ning ka teostasime need.

Miks just selline teema?

Äkki sellepärast, et see tuli tundest, et tahaks nagu väga «loodusesse tagasi», aga tegelikult ja lõpuni ei julge. Kahtlustan, et päris paljud tunnevad samamoodi. Või ei?

Piltide linnameeleolu on mahajäetud, hävingu järgne, isegi apokalüptiline. Kuid inimesed - need eksinutena tunduvad inimesed - neil piltidel, paistavad siiski omavat mingit kõrgemat sidet ja seotust, peaaegu täiuslikkuseni arenenud kontakti loodusega.

Kiika pilte! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles