Forbes: Tiger Woodsist saab esimene miljardärist sportlane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma parim golfimängija Tiger Woods.
Maailma parim golfimängija Tiger Woods. Foto: AFP / Scanpix

Majandusajakirja Forbes andmetel saab golfimängija Tiger Woodsist maailma esimene miljardärist sportlane, kes on oma varanduse kogunud ainult sporti tehes.

Kui 2007. aastal oli Woodsi sissetulek 115 miljonit dollarit (1,1 miljardit krooni), siis 2010. aastaks võib see juba ühe miljard dollarini (9,9 miljardit krooni) ulatuda, kirjutab AP.

Forbesi analüütikute andmetel võib 32-aastase sportlase miljardäriks saamine ka natuke kauem aega võtta, seda just ta auhinnarahadest ja reklaamituludest maksude mahaarvamise tõttu.

Forbesi arvutused põhinevad Woodsi senistel sissetulekute analüüsil.

«Meie arvutused näitavad, et Tiger Woods peaks miljardäridega liituma millalgi 2010. aasta paiku. Seni pole mitte ükski tegevsportlastest miljardärid, vaid ainult miljonärid. Woods on selle tõttu spordimaailmas omalaadne fenomen,» kirjutab Forbes.

Auhinnarahad moodustavad sportlase sissetulekutest ainult kümnendiku, ülejäänud on reklaamitulud.

Sellel aastal võib Woodsi reklaamilepingutest saadav summa ulatuda 90 miljoni dollarini (891 miljonit krooni). Kogu oma senise karjääri jooksul on ta reklaamidega teeninud 750 miljonit dollarit (7,4 miljardit krooni).

Woodsil on lepingud näiteks selliste firmadega nagu Nike, Buick ja Gillette. Spordijookide firma Gatorade lasi hiljuti müügile uue jookidesarja Gatorade Tiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles