Sofi Oksanen on leidnud elu armastuse?

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: elu24.ee
Pühapäeval tähistasid meie põhjanaabrid soomlased oma riigi 92. iseseisvuspäeva, mille puhul kutsus president Tarja Halonen presidendilossi pidutsema tuhatkond silmapaistvat inimest. Kutsutute hulgas oli ka soome-eesti kirjanik Sofi Oksanen, kelle saatjaks oli noormees nimega Juha Korhonen.

Oma kätlemishetke oodates pakkus Juha hõbehalli gooti stiilis brokaatkleiti kandvale Sofile oma toetavat kätt, kuid neiu unustas noormehe sootuks pärast vestlust president Tarja Haloneniga ning vaene noormees pidi neiule piki punast vaipa järele sörkima.

Elu24 allika sõnul on noori koos nähtud juba mõnda aega. Sofi ja Juha jäid paparatso kaamerasilma ette augustis Helsingi kesklinnas ning korduvalt on neid koos nähtud ka Tallinna väisamas.

Kiika pildigaleriid! 

Kes on Sofi Oksanen? 

Sofi Oksanen, sündinud 7. jaanuaril 1977 Jyväskyläs, Soomes. Ta on ema poolt eesti päritolu soome kirjanik. Oma romaani «Puhastus» eest sai ta 2008. aasta Finlandia kirjandusauhinna.

Sofi Oksanen on õppinud Helsingi Ülikoolis kirjandusteadust ning Helsingi teatrikõrgkoolis dramaturgiat. Nii tema esimene romaan «Stalini lehmad», kui ka esmalt näidendina ja hiljem romaanina ilmunud «Puhastus» räägivad Eestist ja eestlastest. Ta on lubanud samal teemal kirjutamist jätkata.

Sofi Oksanen on tegutsenud ka mitme lehe kolumnistina ning avaldanud ajakirjanduses arvamust ühiskondlikel ja poliitilistel teemadel. Ajakirjanik Leena Hietast ja publitsist Johan Bäckmanit, kes on väitnud, et Eesti liitus Nõukogude Liiduga vabatahtlikult, on Sofi Oksanen võrrelnud holokausti eitajatega.

Sofi Oksanen kuulub gooti subkultuuri austajate hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles