Ärapanijad lükkisid ritta läinud nädala meediasündmused

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes kellele kui mitu korda mida läinud nädalal tegi?


Põhiuudis oli muidugi sõjalis-sportlik rahvamäng ehk uue suure Säästumarketi avamine. Teatavasti toimus seal suur suhkrusõda, sest seda magusat müüdi hinnaga vaid 5kr/kg. Kuidas saaks sellist meeletut inimpotentsiaali ühiskonna huvides ära kasutada, pidasid ärapanijad aru. Võiks kõik need inimesed näiteks Tallinn-Tartu maantee ehitusele saata. Kui kruus oleks tõeliselt odav, näiteks 5 kr/kg, siis suudaksid nad 120 tonni kruusa päevas laiali laotada. Võib-olla isegi killustikku?

Euroopa, meie kodu. Aga kes seda siis ikkagi juhivad? Kes on need Ashton ja van Rompuy? Sedasama küsis ka Briti saadik. Oja-Juur leidsid, et selline lapsesuuga saadik võiks meiegi riigikogus olla, kes küsiks seda, mida kõik teada tahavad, aga pole julgenud küsida. Briti saadikule astus vastu Ungari naisdelegaat, kes noomis Albioni esindajat Ungari(?) vanasõnaga pärdikust ning tema kaugele paistvast tagumikust. Pärast sõnavõttu istus madjari daam ahvikiirusel tagasi toolile, ilmselt selleks, et tema enda tagumik paistma ei jääks.

Eesti ja Euroopa, me oleme üks. Ehk siis, mis sünnib maa peal, see juhtub ka taevas ja vastupidi. Eestis lasti üks uinuv reissaatja töölt lahti, aga vahva vunts Siim Kallas sai lausa Euroopa transpordivolinikuks. Eesti mees on üle-euroopaline reisisaatja! Ärapanijad kinkisid talle selleks puhuks XL kaliibris helkurvesti.

Savisaare linnavalitsuse uued maksud, kuidas neist aru saada? Ei ole teist linnapead peale Savisaare ja Pihl on tema prohvet! Abilinnapea sm Pihl seletaski paadimaksu lahti. Tõsi, mitte kõik tallinlased ei saa endale veel paati lubada. Selle kitsaskoha lahendamiseks laseb linnavalitsus müüki eriti odavad, 5-kroonised säästupaadid. Ja nii kui ostad, nii ka maksu maksad, umbes 6000 krooni tükist. Aga kui seda odavatki paati ei saa endale lubada? No pole midagi, linnavalitsus riputab paadi su akna taha: üles ärkad, paati märkad ja saadki puhta südamega maksu maksta.

Mis asi on Suur-Tallinn? Akadeemik Raukase ja arhitekt Rööpsoni kavandatud Mega-Maardu kõrval igatahes poisike. Oja joonistas jälle Eesti kaardi (muide, see tuleb tal järjest paremini välja) ja tegi asja selgeks. Mega-Maardu on see, kui Tiit Vähi poisid Sillamäelt liikuma hakkavad ja Andropovi Paldiski-gängiga Hundisilma alla ühinevad. Vat see ongi teile Mega-Maardu!

Kroonika kroonikud lahkavad Savisaarte varajagamist. Nagu me teame, Edgar saab Hundisilma, Vilja maja Nõmmel ja korteri kesklinnas. Aga mida see meie, tavaliste kodanike jaoks tähendab? Igavest häda, selgub. Edgaril polegi enam erilisi finantshuvisid Tallinna linnas. Seega väänatakse tallinlastele igasugused vinged maksud kaela. Maa-, müügi- ja paadimaks, vee- ja küttearvetest rääkimata. No oli vaja siis Viljal seda klaveriõpetajat palgata endale. Seda enam, et ise põgenes ta selle Egiptuse nuhtluse eest Brüsselisse! Aga Savisaar või talve oma linnapea-kabinetis üle elada nagu miška.

Tabasalu poes rippus tore kuulutus: jõuluks teeme kodu puhtaks! Kel vaja, võib juuresoleval telefonil asjaga seotud Innale helistada (tl 566 46986).

Argo Ader ja tema dopinguskandaal. Küsimus kõlab: kas ta mulluses tantsusaates esinedes oli ikka puhas poiss või oli juba siis dopingu all? Seda enam, et ta ise tunnistas: dopingusodi sattus tema söögi sisse puhtalt lollusest. Rahva seas liigub üks ütlus kulturistide, nende ajude ja musklite kohta... Aga olgu kuidas on, ta paistis nii positiivne kuju, aga nüüd on hoopis analüüs positiivne. Mis iseenesest on ju negatiivne asjaolu.

Kroonika moerubriik järgi: Ülle Sildmäel on 100 000 kroonine käekott. Maarja-Liis Ilus soovitab ajakirjas Mood samuti kottidesse investeerida. Ärapanijad arutasid, kui palju ja milliseid kotid neil on ja kuidas neisse veel tasuks investeerida. Kas sina oled juba täna kottidesse investeerinud?

Mis oleks Ärapanijad ilma Elu24? Millestki ei oleks neil rääkida.
Kvaliteetväljaanne Elu24 järgib žurnalistikauru Pulleritsu õpetust: fakt ja kommentaar peavad olema lahus. Mitte käsikäes, nagu Savisaar ja Siska. Selle sketši mõistmiseks vaata galeriid!

Kõige lõpuks ilu- ja spordiminutid. Tartus toimusid meeste iluvõimlemise meistrivõistlused. Stuudios rõõmustasid sel puhul silma sünkroonvõimlemise meistrid «Rütmidoktori Kaksikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles