Staarisaate finaalkolmik: Marten, Ott ja Birgit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kuulis «Eesti otsib superstaari» finalistide esituses laule Ivo Linna repertuaarist; teise loona tuleb ettekandele selle aasta hitt. Televaatajatelt said vähim hääli Birgit ja Getter, saatest langes Getter.

Esitused ja kohtunike hinnangud:

Marten Kuningas - Ivo Linna «Luiged läinud, lumi maas»

Mihkel Raud: Tahaks kiita loovaliku eest. Neid inimesi on ainult üks, kes suudab Rein Rannapi ritta pandud noote laulda ja see inimene istub minu kõrval. Nüüd lisandus veel üks. Suurepärane.

Maarja-Liis Ilus: Väga huvitav tõlgendus, lõid õige meeleolu. Piisavalt oli jõudu ja piisavalt oli sind.

Rein Rannap: Vapustav üllatus, aitäh sulle!

Birgit Varjun - Ivo Linna «Sülita vaid alla tuult»

Maarja: Mind on pisut kurvastanud, et oled oled küll heale tasemele jäänud, kuid ei näidanud midagi uut ja värsket.

Rein: Kena oli.

Mihkel: See on üks paremaid lugusid, mis Eestis üldse kirjutatud. Väga kena ja dünaamiline esitus, mulle väga meeldis.

Getter Jaani - Ivo Linna «Taas punab pihlakaid» 

Rein: See lugu sobis jälle paremini sulle, võrreldes eelmiste voorudega.

Mihkel: Sa näed väga kena välja. Kuidagi väsinud oli see esitus natuke.

Maarja: Mulle just meeldis sinu väsimus hääles, see muutis hääletooni pehmemaks ja mahedamaks, mis oli sobilik sellele loole. Samas ei tohiks väsimus sinu olekust välja paista.

Ott Lepland - Ivo Linna «Kohtumistund»

Mihkel: Sinu esinemine tekitab minus kahespidiseid mõtteid. Vokaaltehnilises mõttes oled teistest valgusaastate kaugusel, aga sa nagu ei tunne end vabalt laval. Vähem kramplikku laulja olla püüdmist.

Maarja: Pinge on hea, aga kas seda nii palju peab olema nagu oli praegu. Tehniliselt pole midagi ette heita. Soojust, siirust, otse südamesse laulmist jäi natukene puudu.

Rein: Värvid väga ilusti oma häält, aga sisemiselt jäid kuidagi eemalolevaks.

Marten Kuningas - Birgit Õigemeel «Moonduja»

Maarja: Väga hea. Just sinu loovalikud on eriti kihvtid. Igal korral oled suutnud hea loo valida ja ennast erinevast küljest näidata.

Rein: Jaa, sa oled mitmekülgne ja hea on sind laval vaadata, loomulik.

Mihkel: Kirjutan alla sellele, mida Maarja ja Rein ütlesid. Just laulu enda looks tegemine on sinu trump. Fantastiline.

Birgit Varjun - Pink «Sober»

Rein: See oli suurepärane esitus. Võibolla on keeles asi ja sa ei oska eesti keeles attitude'i ja kontrasti anda, mis on olemas, kui sa inglise keeles laulad.

Mihkel: Mulle tundub, et sinust võib täiesti vabalt saada üks superfinalist.

Maarja: Minu jaoks jäi eripära väheks. Ootasin, et mingi areng oleks loos. Hääl on suurepärane, aga ootasin sinult endalt ka isikupära.

Getter Jaani - Leona Lewis «Happy»

Mihkel: Sa ütlesid, et see on õnnelike inimeste laul, kuid esitasid seda nii, nagu oleks keegi riiklikult tähtis inimene surnud.

Maarja: Üldmulje hea, nägin neid momente, mida tahaks sinu hääles ja olekus näha. Minu arvates sa sellest loost veel üle ei olnud, aga lootus on lähedal.

Rein: Mul ei ole midagi naiivsuse ja lapselikkuse vastu ja mulle meeldib, kui laulad eesti keeles midagi. Vahel suurte inimeste laule lauldes kostab lapsehääl vahele.

Ott Lepland - David Cook «Light On»

Maarja: Sa riskid minu arust liiga vähe, võtad kõrgeid noote vapustavalt hästi. Sihi oma laul ja esinemine kindlasse kohta. Sul on kõik eeldused olemas, sa võiks meid pahviks lüüa.

Rein: Meeldisid mulle varem palju rohkem. Täna näen teis kõigis mingit väsimust ja tüdimust.

Mihkel: See oli absoluutselt kõige parem esinemine, mida ma olen «Eesti otsib superstaari» saates näinud.
 

Saate eel

Ivo Linna aitas noortel lauljatel nii lugusid valida kui osales ka harjutustundides. «Ma olen tänulik, et just mind saatesse kutsuti, pean seda suureks auks,» ütles Linna. «Ma küll soovitasin laule, aga lõpliku valiku tegid finalistid ise. Olen valikutega väga rahul, sest just need laulud lähevad kõige paremini kokku noorte hingelaadiga,» ütles Linna. Mehe sõnul said kõik lauljad proovides lugudega suurepäraselt hakkama, leides just enda jaoks sobiva võtme.

Linna arvates on hea, et pühapäeval ei kõla ühtegi väga kuulsat hitti. «Paratamatult tekiks võrdlusmoment. Need, kellele minu esitatud versioon rohkem meeldib, hakkavad noorte esitusi minuga võrdlema ja see võib finalistidele pigem kahjuks tulla. Samas selle vastu pole mul midagi, kui publikule nende esitus paremini meeldib. Peale selle võivad tuntud lood tüütuna tunduda, mistõttu ei soovita kellelgi tõsimeelselt «Kikilipsu» või «Sangar seiklusfilmis» esitada,» kommenteeris Linna.

Ott Leplandilt kuuleme laulu «Kohtumistund». «Teadsin kohe, et see lugu on minu jaoks, vokaalselt hea ja huvitava harmooniaga,» kommeneeris Ott. «Ivo linna laule kuulasin juba väikese poisina. Nüüd oli mul au temaga ka kohtuda, ta on väga soe ja avatud inimene, kellega on lihtne suhelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles