Von Krahli juures avanes Aed

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval avati publikule värskenduskursi läbi teinud restoran Aed.


Sellenimeline restoran tegutses Rataskaevu tänaval Peeter Jalaka ettevõtmisel varemgi. Alguses oli Aia eesmärk pakkuda ülipuhastest ja looduslikest toorainetest hõrgutisi. Surutise tingimustes jäi järjest vähemaks kliente, kes selle lõbu eest väärilist hinda olid valmis maksma.

Nii anti Aiale uus hingamine: nüüdsest peaks olema tegu «restoran-loungega, kus saab nautida gurmee kvaliteeti pubihindadega», nagu Peetr Jalakas lubas. Hinnad on tõesti vanalinna kohta päris mõõdukad: supi saab kätte 35 krooni eest ja põhiroad kõiguvad 60-90 krooni vahel, kui menüüd uskuda. Igaühe enda asjaks jääb testida, mida peakokk Juhan Heinsalu selle raha eest suudab valmis võluda.

Jalakas ütles, et loodab taasavatud restoranis näha mitmesuguseid esitluspidusid ja presentatsioone. Muul ajal võiks Aed kujuneda armastatud eelpeo-paigaks, kus enne väsitavat piduööd keha kinnitada ja esimesed dringid teha.

Tagasihoidlikule avamisele oli kogunenud kultuuri- ja ühiskonnategelasi: Heivi ja Raul Saaremets, Asko Künnap, Mart Sander, Kadi Kõusaar, Johannes Naan, Herkko Labi, Tiina Ristimest, Maria Ulfsak-Šeripova koos abikaasa ja lapsega, Helen Sildna, Liisa Kivi jt.

Nikotiinisõltalsi rõõmustab keldrikorrusel asuv keiserlik suitsetamisruum, mis on sisutatud pehmete diivanite ja märkimisväärse lugemisvaraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles