Rämpstoidust keeldunud ema jäi lapsest ilma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöötajad soovitasid kleenukesele lapsele rohkem magusat ja kaloririkast toitu anda.
Sotsiaaltöötajad soovitasid kleenukesele lapsele rohkem magusat ja kaloririkast toitu anda. Foto: Caro / Scanpix

Briti sotsiaaltöötajad võtsid oma hoole alla kaheaastase poisi, kelle ema keeldus lapsele rämpstoitu andmast.


Zak Hessey kaalus vaid kaheksa kilo, kui ema Lisa ta haiglasse viis, kaevates arstidele, et laps on väga närb sööja ja ei võta kaalus kuidagi juurde, kirjutab The Sun.

Meedikud kinnitasid, et poiss peaks vähemalt kilo juurde võtma ning soovitasid lapsele rohkem kooki, šokolaadi ja kiirtoitu anda, et kalorite hulka suurendada. Kui ema keeldus, kutsuti kohale sotsiaaltöötajad, kes poisi ema käest ära võtsid, et tema toitumisharjumusi parandada.

Tervislikke eluviise hindav Lisa ja tema abikaasa Paul pidid läbima nelja kuu pikkuse kohtutee, et oma poega tagasi saada. Nördinud ema sõnul oli Zak vahepeal šokohoolikuks muudetud ning kaalus oli laps juurde võtnud vaid 250 grammi.

Ta ei mõsta, miks valitsus ja arstid vanematele tervisliku toitumise tähtsusest korrutavad, kui nad samal ajal tema pojale täiesti valesid asju käskisid sööta.

Ema sõnul läheb koju tagasi jõudnud Zakil hästi ning ta on ka kaalus kosunud. Lapse vahepeal oma hoole alla võtnud haigla aga kinnitab, et nad käitusid vaid lapse huvisid silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles