Südamlik Margus Vaher naudib rokkimist

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Vaher.
Margus Vaher. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Kahe aasta eest lauluvõistluse "Kaks takti ette" võitnud Margus Vaher annab tänavu jõulude ajal kolm südamlikku soolokontserti, kuid laulja kaifib ka rokkimist oma ansambliga Alkeemikud.


"Jõulukontsertidel saab armastatud jõululugude kõrval kuulata nii valikut eesti muusika kullafondist kui mõnda päris uut laulu mu värskelt plaadilt," avas Vaher intervjuus portaalile 24tundi. "Eelmise aasta jõulukontserdid jätsid minule isiklikult väga sooja tunde. Seekord leiavad kontserdid aset 21. detsembril Tallinnas Oleviste kirikus, 23. detsembril Tartus Pauluse kirikus ja 26. detsembril Toris sõjameeste mälestuskirikus."

Et kontsertide eesmärk on kõnetada kuulajat südamest südamesse, on kõik kontserdil kõlavad lood emakeelsed.

Annab kuni sada kontserti aastas

Margus Vaher sai Eestis laialdasemalt tuntuks 2007. aastal, kui ta võitis järjest nii konkursi "Tudengilaul" parima vokalisti tiitli kui telekonkursi "Kaks takti ette".

Laulja kinnitusel on konkurssidest Eestis noortele lauljatele üsna palju kasu.

"Need on ju võimalused end suuremale avalikkusele tutvustada," märkis Vaher. "Ometi oleneb palju inimese töökusest ja sisemisest põlemisest. Siinkohal minu sügav lugupidamine kuulajatele, tänu kellele saan tegelda muusikaga, mida üle kõige armastan. Kui eelmisel aastal andsin veidi üle saja kontserdi ning sel aastal tuleb neid kokku ligi kaheksakümmend, siis olen aru saanud, et kõige rohkem teeb mind ennast õnnelikuks see, kui näen, et minu esitatav muusika inimestele südamesse jõuab ning neid liigutab!"

Saaremaalt pärit Vaher on üllitanud kaks plaati. Mullu ilmus tal Urmas Alenderi loominguga "Minu Eestimaa" ja tänavu omaloominguline "Kui tahad kuulda, tule lähemale ...".

"Minu esimese helikandja, millel esitasin Urmas Alenderi loomingut, võtsid kuulajad soojalt vastu - minu kummardus ja aitäh neile selle eest," ütles Vaher. "Värske, koos ansambliga Kesköö välja antud album "Kui tahad kuulda, tule lähemale ..." erineb esimesest peaasjalikult selle poolest, et on omaloominguline. Plaadi kõlapilt on soe ja intiimne ning sellel kõlavad selliste luuleklassikute tekstid, nagu seda on Doris Kareva, Ernst Enno ja Betti Alver."

Kesköö kõrval veab Vaher teistki bändi Alkeemikud, mis viljeleb rokki. Vaheri kinnitusel on tal Alkeemikutega detsembris üsna mitu esinemist. "Kuigi enamik minu kontserte toimub tavaliselt jazz-kitarri ja saksofoni või klaveri saatel, naudin väga täisbändiga musitseerimist - selles, kuidas rahvas lava ees vabalt kaasa elab ja rokib, on mingi eriline lummus," tunnistas 25aastane laulja.

Avastab kirjandust

Kuigi muusika võtab suure osa Vaheri ajast, liigub ta enda kinnitusel vaikselt edasi ülikooliõpingutes - ta tudeerib usuteadust.

"Viimane suurem väljakutse on minu jaoks olnud raadiotöö," rääkis Vaher. "Olen alates suvest juhtinud Vikerraadios koos Maian Kärmasega pühapäevast meelelahutussaadet "Keskküte". Samuti olen viimasel ajal avastanud enda jaoks uuesti kirjanduse. Praegu on käsil kaks suurepärast raamatut: Napoleon Hilli "Think and grow rich", mis mõtestab lahti õnneliku ja täisväärtusliku elu põhitõdesid, ning John Lennoni biograafia jutustatuna tema naise kaudu.

Pärast jõulu- ja aastalõpukontserte kavatseb Vaher natukeseks aja maha võtta, et jätkata veebruaris esinemistega tähtpäevadel ja anda oma plaadiesitluskontserte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles