Galerii: Pamplona härjajooksudes on kannatada saanud 13 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härg ja jooksjad Pamplona festivalil
Härg ja jooksjad Pamplona festivalil Foto: AP / Scanpix

Selle nädala alguses Hispaanias Pamplonas alanud üheksa päeva pikkusel härjajooksude festivalil on seni kannatada saanud juba 13 inimest.

Kõige raskemad vigastused olid ühel 37-aastasel mehele, kelle täheldati eluohtlikke vigastusi ühes kopsus ja põrnas ning roidemurdusid, kirjutab abc.com.

Kaks inimest kaotas jooksu käigus saadud traumade tõttu teadvuse ning kümnel inimesel täheldati haiglaravi nõudvaid haavandeid.

Lisaks kaotas üks härjajooksu vaatama tulnud iirlane elu, kui kukkus kõrgelt keskaegselt linnamüürilt alla.

Igal aastal Pamplonas peetav San Fermini festival toob kohale lisaks hispaanlastele ka palju turiste.

Härjajooksudest osavõtjad peavad varahommikutel kitsastel munakivisillutisega tänavatel tormavate loomade eest ära jooksma. Üks selline jooks kestab umbes neli minutit.

Jooksudes osalenud härjad tapetakse hiljem. Kuigi see üritus on Hispaanias äärmiselt populaarne, on sellel ka vastaseid.  Loomakaitsjate arvates on tegemist barbaarse üritusega, mis tuleks keelata.

Härjajooksu festivali juured ulatuvad tagasi 13. sajandisse. Pamplona härjad tegi maailmakuulsaks kirjanik Ernest Hemingway oma teoses «Ja päike tõuseb», mille peajooneks on fiesta Pamplonas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles