Algas registreerimine festivalile «Koolitants 2010»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta festivali «Koolitants» S-Stuudio Suure-Jaani tants «Eelista Eestimaist».
Eelmise aasta festivali «Koolitants» S-Stuudio Suure-Jaani tants «Eelista Eestimaist». Foto: Elmo Riig / Sakala

Detsembri esimesel poolel saavad trupid ennast registreerida «Koolitantsu» festivalile, mille moto on «Tants toob naeru näole!».


Kirjapanek algas 1. detsembril ja kestab 14. detsembrini. Registreeruda saab vaid interneti teel «Koolitantsu»

kodulehel

.



Festivali moto õhutab inimesi rohkem mõtlema oma näoilmele. Korraldajate tähelepanekut mööda on meie ühiskonnas liiga palju torisemist ja negatiivsust ning inimesed võiksid terasemalt jälgida, milliseid emotsioone nad väljapoole annavad.



Et propageerida naeru positiivset mõju, on festivalil ka uus teemakategooria — naerutants. Sinna oodatakse humoorikaid kavu, mille puhul hinnatakse eelkõige ideed ja leidlikku lähenemist. Tantsu koreograafiline keel võib olla mis tahes stiilis.



Festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch ütles, et tema organiseerib festivali viimast korda.



««Koolitants» on üritus, mis vajab palju jaksu ja värsket mõtlemist. Arvan, et olen oma osa nelja aasta jooksul juba andnud ja annan võimaluse ka teistele,» põhjendas ta. «Esitan üleskutse neile tantsuinimestele, kes tunnevad tahet «Koolitantsu» korraldamisse edaspidi oma panust anda.»



Viimatisel festivalil osales 290 tantsutruppi, kuhu kuulus 6188 noort tantsuhuvilist vanuses 4—20 aastat. Nad esitasid 708 algupärast tantsu.


Festivali korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles