Algas registreerimine festivalile “Koolitants 2010”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läheneb koolitantsu festival.
Läheneb koolitantsu festival. Foto: Urmas Luik

Kahe nädala jooksul, 14. detsembrini saab end kirja panna festivalile "Koolitants 2010", mille moto on tänavu "Tants toob naeru näole!".


"Meie ühiskonnas on torisemist ja negatiivsust nii palju," märkis festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch. "Inimesed võiksid rohkem mõelda oma näoilme peale, milliseid emotsioone nad väljapoole annavad. Propageerides naeru positiivset mõju, sai festivali uueks teemakategooriaks naerutants, mis peaks endast kujutama humoorikat tantsunumbrit, kus eelkõige hinnatakse ideed ja leidlikku lähenemist. Tantsu koreograafiline keel võib olla mis tahes tantsustiilis."

"Koolitantsule" registreerimine algas 1. detsembril ja kestab 14. detsembrini. Kirja saab end panna vaid interneti keskkonnas "Koolitantsu" kodulehel www.koolitants.ee.

"Selleaastane festival jääb minu poolt korraldatuna viimaseks, sest "Koolitants" on üritus, mis vajab palju jaksu ja värsket mõtlemist," nentis Ehrenbusch. "Arvan, et olen oma osa nelja aasta jooksul juba igati panustanud, ja annan võimaluse teistele. Siinkohal siis üleskutse neile tantsuinimestele, kes tunnevad endas tahet "Koolitantsu" festivali panustada."

2009. aastal osales festivalil "Koolitants" 290 tantsutruppi, kes esitasid 708 algupärast tantsu. Kokku osales festivalil 6188 4-20aastast noort tantsuhuvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles