Jaapanlanna rahustas röövli maha tee ja ärakuulamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlanna rahustas röövli tee pakkumise ja ärakuulamisega
Jaapanlanna rahustas röövli tee pakkumise ja ärakuulamisega Foto: Wikipedia.org

Jaapanlanna ja tema poole aastane tütar pääsesid relvastatud röövli küüsist ilma ühegi kriimuta, kuna naine rahustas kurjategija maha, pakkus talle teed, naeratas ja kuulas ta ära.

Keskealine mees ähvardas 30-aastast naist ja tema last ühes Tokyo korrusmaja koridoris, kirjutab The Telegraph.

Naine selgitas röövlile, et tal pole raha kaasas. Mees järgnes naisele tema korterisse.

Selle asemele, et paanikasse sattuda, pakkus naine teda röövima tulnud mehele teed ja istus temaga koos teed jooma. Naine ärgitas meest oma elust rääkima ja mees tunnistas, et on raskes rahalises olukorras.

Oma mure välja rääkida saanud noakangelane rahunes maha.

Naine andis mehele 10 000 jeeni (1081 krooni) ja jättis lauale veel ka rahakoti, kus oli 30 000 jeeni (3243 krooni). Siis väljus naine korterist ja helistas lähedal asuvast avalikust telefonist politseisse.

Kui naine koos politseiga korterisse astus, oli kummaline võõras kadunud.

Politsei esindaja sõnul olid nad üllatunud, et naine suutis keerulise olukorra ise ära lahendada ning käitus nii rahulikult.

Politsei siiski ei soovitanud igas rööviolukorras tee pakkumise peale välja minna.

«Arvame, et sel naisel lihtsalt vedas. Röövija võis rahuneda ka selle tõttu, et läheduses oli laps. Siinkohal kasutatud teestrateegia ei pruugi mõnes teises rööviolukorras otstarbekas olla ja selle tõttu me ei soovita seda kaitsevahendina,» lausus politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles