Koolikaunitare on valitud 20 aastat

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu 2002. aasta võistlusel, tuleb Valuoja missi kandidaatitel ka tänavu liikumiskavaga lavale astuda.
Nii nagu 2002. aasta võistlusel, tuleb Valuoja missi kandidaatitel ka tänavu liikumiskavaga lavale astuda. Foto: Erakogu

Reedel valitakse Viljandi kultuurimajas kahekümnendat korda Valuoja kooli miss ning haridusasutuse ühes järjepidevamas ettevõtmises lööb kaasa pool kooliperet.


«Missivalimiste kõige suurem pluss ongi see, et võistluse korraldamise ja eeskavaga on seotud umbes 150 last alates teise klassi poistest lõpuklassi noormeesteni,» rääkis Valuoja kooli huvijuht Anne Mäll.


Ta oli ka ettevõtmise sünni juures ajal, mil missivalimised olid kõikjal Eestis ülipopulaarsed. «Olime telklaagris Sultsis, kus poisid korraldasid tüdrukutele metsapiiga võistlused,» meenutas Mäll.

Kolis kultuurimajja
Kaks aastat suvelaagris aset leidnud võistlus kolis kooli ruumidesse ja kasvas igasügiseseks traditsiooniks.

«Pärast viieteistkümnenda missi valimist mõtlesin, et ehk nüüd aitab,» rääkis Anne Mäll.

Hoolimata sellest, et tänapäeval missivalimistest enam eriti lugu ei peeta, ei saa Valuoja kooli ettevõtmine huvipuuduse üle kurta. Nelja aasta eest hakati seda pidama kahasse «Meie mehe» võistlusega, mis on mõeldud poistele. Viimased kaks aastat on kooli suur­üritus aset leidnud linna kultuurimajas.

Pole pelgalt silmailuks
Anne Mälli sõnul peetakse koolimissi valimise puhul alati silmas, et tegu poleks sisutühja ilutsemisega. «Meil on kandidaatidele kindlad tingimused: õppimine peab olema korras ja käitumine laitmatu.»

Oma oskusi ja andeid saavad õpilased näidata mulje-, loovus- ja spordivoorus. Viimatimainitu tarvis õpivad kandidaadid igal aastal liikumis- või tantsuõpetaja juhendamisel kava. Välja jagatakse mitu tiitlit, nii et päris ilma ei jää ükski osalenu.

Huvijuhi ütlemist mööda on tänavu raske toime tulla ning ta kardab, et ürituse ümmargune aastapäev jääb ka viimaseks, sest raha ja toetajaid napib.

Alates esimesest missist Aivi Kääpast on kõigi võit­-jate nimed graveeritud kooli missikroonile.
«Need ei taha sinna enam ära mahtuda ja hädasti oleks uut krooni vaja,» lausus huvijuht, andes mõista, et traditsiooni pole siiski kerge katkestada.

Reede õhtul istub tööõpetuse õpetaja Margus Mikkori juhendamisel valmistatud troonile üks viiest tänavu osalevast kandidaadist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles